Odstranitev Platane v križišču Ljubljanske in Šaranovičeve ceste v Domžalah

Na Občini Domžale se zavedajo, da je drevo Platana z dolgoletno prisotnostjo postala del našega mesta. Pomembno dejstvo je tudi to, da je že več let ovirala promet ob Ljubljanski cesti v Domžalah v križišču s Šaranovičevo cesto.

Platana se je fizično nahajala na sami kolesarski stezi in pločniku neposredno v križišču. Odločitev, za njeno odstranitev, so na Občini Domžale sprejeli na podlagi predhodnega posveta s strokovnjaki s področja agronomije, gozdarstva in krajinske arhitekture iz Arboretuma, prav tako so v preteklosti prejeli veliko dopisov s strani občanov.

»Očitno je bilo, da je mogočno drevo moteče in je imelo velik vpliv na varnost udeležencev v prometu. Zato smo nevarno drevo odstranili, predhodno pa smo zasadili novo Platano, ki se nahaja v parku, v neposredni bližini odstranjenega drevesa,« so povedali na Občini Domžale.

V tem tednu bodo uredili še spodnji ustroj pločnika in kolesarske steze, ter z utrditvijo preprečili, da bi koreninski sistem uničeval tudi samo vozišče Ljubljanske ceste. Območje posega bodo na novo asfaltirali in uredili.

Karin Božič Zupančič; Foto: Občina Domžale

Tagi