Odštevamo: Svoja vrata bo kmalu odprlo Čarobno mesto

Še malo in Domžale bodo postale še bolj čarobne, saj bo svoja vrata odprlo Čarobno mesto – butično in praznično okrašeno mesto z glasbeno akustično ponudbo, v lesenih hiškah pa raznovrstna ponudba, od ročnih izdelkov, daril in medenih dobrot … do primerne gostinske ponudbe. Čarobno mesto, ki se bo nahajalo v Slamnikarskem parku pri občinski stavbi, bo vrata odprlo v petek, 20. decembra, ob 17. uri. Uradno odprtje s prižigom prazničnih luči bo na sporedu ob 19.30 uri, nato pa sledi nastop Maje Keuc. Na samem prizorišču pa boste v eni izmed hišic našli tudi nas in naš portal, saj bo tudi naša ekipa pomagala skrbeti za praznično vzdušje in to vseh deset čarobnih dni.

»Z velikim pričakovanjem odštevamo dni, ko bomo z navdušenjem odprli Čarobno mesto, saj gre za novost. V bistvu ne gre za novost samo v našem prostoru ampak tudi širše, saj je celoten koncept nekaj novega, to pa predvsem zaradi, ker bo butično in gostinsko ponudbo dopolnila glasbena akustična ponudba. Prav zaradi vsega naštetega mislim, da bomo upravičili naziv čarobnost,« nam je pred odprtjem Čarobnega mesta zaupala podžupanja mag. Renata Kosec, ki nam je tudi povedala, da so v zadnjih mesecih skupaj s sodelavci ter vsemi, ki sodelujejo v tem projektu, vložili veliko napora v to, da bo zgodba zaživela v res tisti pravi čarobnosti. In kar je najbolj pomembno, da bo Čarobno mesto nudilo prijetno druženje s pridihom čarobnosti.

Prav vsak bo našel nekaj zase

V Čarobnem mestu bo prav vsak našel nekaj zase, od najmlajših pa vse do najstarejših. Se pravi, da je program pripravljen za vse generacije. Pridih čarobnosti bo dodal tudi Slamnikarski park s paviljonom in ličnimi lesenimi hišicami, kjer bo na voljo različna ponudba. Po eni strani bo Čarobno mesto zaprto, kar bo dalo poseben čar temu mestu, po drugi strani pa bo stalo v samem centru mesta. Seveda bo celoten park tudi praznično okrašen.

V Čarobnem mestu bodo svoj prostor našli tudi najmlajši

»S strani Arboretuma Volčji Potok smo za Čarobno mesto prejeli jelko, ki nam jo bodo pomagali okrasiti otroci iz naših vrtcev in OŠ Roje. Prav zaradi tega smo vrtce pred časom pozvali, da otroci sami izdelajo okraske želja,« nam je o sodelovanju otrok pri okraševanju jelke povedala podžupanja. Prvi, ki so prišli okrasiti jeklo so bili otroci iz OŠ Roje, ki so obenem podžupanji prišli voščiti za božično-novoletne praznike, skupaj pa so se nato lotili okraševanja jelke. Na dan odprtja Čarobnega mesta bodo jelko okrasili še otroci iz različnih vrtcev, kar pomeni, da bo jelka polna različnih okraskov želja otrok: »Želeli smo vzpostaviti mesto, kjer bodo svoj prostor našli tudi najmlajši. Otroci niso samo naša prihodnost, ampak so tudi najbolj iskreni pri svojih željah, saj so najbolj navdušeni nad zimo in decembrskim časom. Prav zaradi tega smo jim ponudili, da okrasijo jelko, za njih pa smo pripravili tudi otroški program znotraj Čarobnega mesta.«

Čarobni prostor, kjer se bomo imeli lepo

Skratka, Čarobni december bo letos v Domžalah drugačen, kot smo ga bili vajeni v preteklih letih. Ne bo velikih odrov, saj so želeli vse skupaj malce umiriti in ponuditi Domžalam ter okolici drugačno ponudbo, ki bo na voljo v intimnem vzdušju. »Občanke in občane vabim, da si vzamejo čas in da pridejo v Čarobno mesto. To bodo resnično trenutki, ko se bomo v intimnem butičnem vzdušju z izbrano glasbeno ponudbo imeli res lepo. Verjamem, da bomo, ko se bomo srečali, znali skupaj ustvariti praznično vzdušje in si zaželeti, da bo leto 2020 res izjemno,« je povabila podžupanja, ki je na koncu še dodala: »V Čarobnem mestu ne bo prostora za slabo voljo, stres in za žalost. Skupaj bomo tegobe odpravili s prijetnim druženjem in z zavedanjem, da nam ni vseeno drug za drugega in da si bomo še naprej trudili, da nam bo skrb za sočloveka ostal najpomembnejši cilj tudi v prihodnje. Želimo si, da bi s Čarobnim mestom ujeli te trenutke.«

V Čarobnem mestu boste našli tudi Domžalca

To pa še ni vse. V Čarobnem mestu bo imel svojo hiško tudi spletni portal Domžalec, v kateri bo na voljo gostinska ponudba, poskrbljeno pa bo tudi za različne druge aktivnosti, ki bodo usmerjene v to, da bo šel glas iz Čarobnega mesta čim dlje in v čim več domov. Dogajanje boste lahko v živo spremljali tudi preko našega portala in naših družabnih omrežjih. S tem, da vam ne bomo razkrivali celotnega dogajanja, ampak le toliko, da vas prepričamo, da se tam oglasite tudi sami.

Čarobno mesto se bo odvijalo 10 dni in sicer od petka 20. decembra do ponedeljka, 30. decembra 2019, med 17. in 22. uro. Izjema je 24. december,  ko ne bo nič programa. V času Čarobnega mesta bo odprt tudi Slamnikarski muzej, kjer bo možen brezplačen ogled slamnikarskega muzeja in muzejske trgovine z darilno ponudbo.

Glasbeni program oblikovan po okusu za vse generacije

Za glasbeni program, ki se bo odvijal v Čarobnem mestu je poskrbel Blunout klub in je po besedah Aleša Florjančiča oblikovan po okusu za vse generacije – za otroke, mladino in starejšo publiko: »V sodelovanju z Občino Domžale smo pripravili zanimiv in pester glasbeni program, ki bo vseboval akustične koncerte različnih glasbenikov, med njimi bomo lahko videli tudi nekaj domžalskih glasbenikov. Prav tako moram povedati, da so se prav vsi sodelujoči glasbeniki na povabilo odzvali z velikim veseljem, da popestrijo program, ki sta ga pripravila Blunout in Občina Domžale.« V glasbenem paviljonu se bodo zvrstili nastopi Maje Keuc, Slavka Ivančiča, Ditke, New Swing Quarteta, Kristine Oberžan in Nejca Škofica, Alenke Godec, skupine Manouche, Flirt in Avtomobilov ter še nekaj domžalskih glasbenikov, med njimi so Polona Mežnar, Ain`t harmony, Matej Primožič – Pato, Alenka Gotar, Anže Šuštar, Lan Turek … Dogodke bo povezoval Robert Pečnik – Pečo.

Ob tej priložnosti je Aleš še dejal, da vse prav lepo vabi Čarobno mesto, kjer dolgčas ne bo noben večer, za kar bodo poskrbeli sami odlični glasbeniki ter seveda raznolika ponudba v butičnih lesenih hišicah. Obenem je povabil tudi na tradicionalno zaključno zabavo ob koncu leta, ki bo v Blunoutu potekala v soboto, 21. decembra, po zaključku programa v Čarobnem mestu.

Se vidimo v Čarobnem mestu! 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Živa Kalas, Martina Bukovec

Tagi