Odškodnina za prometno nesrečo?

Prometne nesreče so v Sloveniji pogoste in če ste tudi vi ali kdo od vaših bližnjih eden od udeležencev prometne nesreče bi vas želeli v tem članku seznaniti z vašimi pravicami in možnostjo pridobitve odškodnine, ki vam po zakonu pripada ter vam tako zagotoviti vse potrebne informacije in napotke na kakšen način do primerne in pravične odškodnine pri prometni nesreči za vaš nezgodni primer.

Naša konkurenčna prednost je ta, da imamo brezplačni postopek, saj se poplačamo šele ob končanju postopka z dogovorjeno provizijo – v primeru, da je odškodnina dobljena! Kontaktirajte nas za brezplačen posvet na telefonsko številko spodaj.

VISOKA ODŠKODNINA PLANINŠEC

080 26 26 (brezplačna telefonska številka)

Izjemno pogosta dilema in vprašanje, s katerim se stranke obračajo na pisarno »Visoka odškodnina Planinšec« je »V katerih primerih mi pripada odškodnina pri prometni nesreči?«, zato v nadaljevanju navajamo tiste primere, ki opravičujejo odškodnino.

Primeri prometnih nesreč, v katerih ste upravičeni do odškodnine (več tudi na povezavi tukaj):

 • ste se poškodovali v prometni nesreči po tuji krivdi,
 • ste utrpeli poškodbe, kot sopotnik v prometni nesreči,
 • je nesrečo povzročil neznani storilec,
 • je povzročitelj prometne nesreče pobegnil s kraja dogodka,
 • povzročitelj ni imel registriranega vozila,
 • je povzročitelj vozil in povzročil prometno nesrečo brez veljavnega vozniškega dovoljenja,
 • je nesrečo povzročila mladoletna oseba, • ste doživeli nesrečo in se poškodovali v tujini,
 • je povzročitelj nesreče tuji državljan,
 • ste se poškodovali kot kolesar, pešec, motorist ali voznik traktorja,
 • ste bili sami odgovorni za nastalo prometno nesrečo.

Pogoji, ki morajo biti izpolnjeni, da vam odškodnina pri prometni nesreči pripada so naslednji:

 • evidentiran dokaz o nastali poškodbi – potrdilo od osebnega ali urgentnega zdravnika,
 • evidentiran dokaz o prometni nesreči – izpolnjeno Evropsko poročilo ali policijski zapisnik,
 • zavarovanje primera kot vir črpanja odškodnine (v primerih prometne nesreče – urejeno zavarovanje odgovornosti obveznega avtomobilskega zavarovanja. V izjemnih primerih prevzame izplačila poseben sklad združenja zavarovalnic).

Zakaj potrebujem pomoč posrednika pri uveljavljanju odškodninskega zahtevka, kot je to Visoka odškodnina Planinšec?

Vsi vemo kako delujejo zavarovalnice, predvsem takrat, ko je treba izplačati nastalo škodo zavarovanega primera. Če si resnično želite pravično in za vaš primer primerno in pošteno odškodnino, izplačano v čim hitrejšem možnem času ter brez nepotrebne izgube časa in energije, brez morebitnih zapletov ter s podporo in pomočjo visoko ustreznega in na področju odškodnin specializiranega kadra, vam svetujemo, da to prepustite strokovnjaku, kot je zagotovo »Visoka odškodnina Planinšec«.

Kdaj naj se odločim za obisk odškodninskega posrednika pri uveljavljanju odškodnine za prometno nesrečo ter katero dokumentacijo je treba priložiti?

Večina naših strank zmotno razmišlja, da se na posrednika za odškodnine lahko obrnemo le takrat, ko zaključite z zdravljenjem in so vaše poškodbe v celoti sanirane ter bolniški stalež zaključen. Vendar temu ni tako.

Svetujemo vam, da se oglasite v naši pisarni čim prej po nastali nezgodi. Takrat bomo skupaj preučili nastalo situacijo, prevzeli vašo dokumentacijo, vas pozvali k pridobitvi morebitni dopolnitvi, vam podali vse informacije o celotnem postopku odškodninskega zahtevka in vas spremljali skozi celotno obdobje od vloge do izplačila odškodnine, naredili približno oceno vaše odškodnine in okviren čas izplačila (zavedati se je treba dejstva, da je zavarovalnica tista, ki določi in odobri končno odškodnino).

Poleg zgoraj že omenjene nujne dokumentacije, ki je pogoj za upravičenja do odškodnine bomo v naši pisarni potrebovali še naslednjo dokumentacijo:

 • čim več podatkov o sami nesreči ter o povzročitelju nesreče,
 • fotokopije vseh zdravstvenih izvidov, potrdil, napotnic, odpustnic, specialističnih mnenj, torej čisto vsak dokument, ki ga pridobite v katerikoli zdravstveni ustanovi in se navezuje na vašo poškodbo zaradi prometne nesreče,
 • bolniški listi in preostala dokumentacija, ki nakazuje potek zdravljenja,
 • potrdilo o nastanku in znesku materialne škode, ki jo je vaše vozilo utrpelo,
 • čim več fotografij, tako same nezgode, poškodbe na vozilu, poškodovanih ali uničenih predmetov, kot tudi fizičnih poškodb, ki ste jih ob tem utrpeli,
 • potrdilo o izpadu dohodka v času zdravljenja ali bolniškega staleža,
 • vsi računi, kot dokazilo vplačil, nakupov zdravil, pripomočkov, samoplačniških preiskav ali rehabilitacije, parkirnin, taksi službe in ostalo,
 • osebni podatki, kot so EMŠO, davčna številka, št. bančnega računa

Če se je vam ali vašim najbližjim zgodila prometna nesreča, je v prvi vrsti za vas izjemno pomemben podatek , da vam v primeru poškodb in nastale materialne in nematerialne škode po zakonu pripada odškodnina. Drugi za vas izjemno pomemben podatek pa je, da se takoj ko je to mogoče obrnete, oziroma pokličete v našo pisarno in si zagotovite v čim krajšem času pravično in visoko odškodnino za vaš primer.

Kdo smo?

Visoka odškodnina Planinšec že vrsto let nudi vrhunskega storitve pravnega svetovanja na področju odškodninskega prva. Odlikujejo nas dolgoletne izkušnje in delo z zahtevnimi primeri, ki so se vedno končali v prid stranke. Svojim strankam, ki so doživele razne posledice v prometnih nesrečah svetujemo v času celotnega postopka pridobitve odškodnine za prometno nesrečo in v celotnem času zdravljenja. Strankam svetujemo kako

pravilno ravnati, kakšno dokumentacijo predložiti in kako doseči visoko odškodnino. Zadovoljstvo naših strank se kaže predvsem skozi visoke zneske odškodnin, ki jih prejmejo po končanem postopku. V kolikor stranke z doseženo višino odškodnine (prejeto s strani zavarovalnice) niso zadovoljne, vložimo tožbo.

Skupaj zmoremo več!

Naročnik oglasa: Visoka odškodnina Planinšec d.o.o.

 

Komentarji uporabnikov
Tagi