Odpadke zbiram in recikliram: Ženska denarnica

Za skok na hitro kavico ali na koktajl s prijateljico ne potrebujete drugega kot žensko denarnico z nekaj evri, mobilcem, šminko, no, tudi zaščitna maska ne bo odveč. Pripravite si lahko širok nabor pisanih denarnic, ki bodo stilsko in barvno ustrezale oblačilom za različne priložnosti.

Samo na kratko bi skočile ven na kavico, a nimate kam spraviti telefona in denarnice. Vse torbice so prevelike, notri pa vse-sorte-stvari. Včasih ste oblečene športno, včasih elegantno. Nabor torbic pa omejen. Tokrat vam bomo pokazali, kako si lahko poceni in enostavno razširite nabor ženskih denarnic za vse priložnosti.

Kaj boste potrebovali za izdelavo ženske denarnice?

Za izdelavo ženske denarnice boste potrebovali 2 Tetra Pak embalaži. Najbolj priročna je 1L embalaža od mleka. Potrebovali boste še univerzalno lepilo, blago, lepilno pištolo, set za šivanje, set za dekoracijo (gumbi, bleščice, trakovi), gumb v obliki neta ali še bolje ježka, čopič, OLFA nož in škarje.

Potreben material za izdelavo ženske denarnice.

Priprava ogrodja

Potrebovali boste 2 embalaži. Obema odrežite dno in zgornji del po pregibu. Po vertikali prerežite še desno stran embalaže, tako da jo boste lahko razprli.

Priprava ogrodja za žensko denarnico.

Izbira blaga

Pri izbiri blaga uporabite gosto tkanje, da se izognete propustnosti lepila. Potiskano stran embalaže premažite z univerzalnim lepilom in nanjo nalepite blago. Blago naj bo na vsaki strani daljši za približno 3 centimetre. Blago na robovih prirežite kot je prikazano na sliki v rdečem okvirčku. Preostalo blago prilepite na srebrni del embalaže. Enako storite z drugim kosom embalaže.

Oblačenje ogrodja ženske denarnice.

Prišijte gumb

Na eno izmed embalaž prišijte gumb v obliki neta (moški del), ali še bolje, prišijte ježka. Ženski del neta oziroma ježka se doda na drugi del embalaže. To storite, ko bo denarnica sestavljena.

Šivanje gumba.

Izdelava notranjega dela ženske denarnice

Izrežite 2 kvadrata iz blaga in ju dodatno izrežite v trikotno obliko. Trikotnika zalepite na vsako stran kot prikazuje slika v rdečem okvirčku.

Lepljenje stranic notranjega dela denarnice.

Sestavljanje ženske denarnice

V prejšnjem koraku ste izdelali notranji del denarnice. Tega prilepite na drugi kos embalaže tako, da se bosta srebrni stranici dotikali. Notranji del denarnice zalepite približno 1-2 centimetra pod roboma zunanjega dela denarnice. Na zunanji del denarnice lahko sedaj prišijete ženski del neta oziroma ježka kot je prikazano v rdečem okvirčku.

Lepljenje zunanjega in notranjega dela ženske denarnice.

Okrasite svojo denarnico

V našem primeru smo uporabili trak s svetlečimi kvadratki. Tako smo zakrili tudi tisti srebrni del embalaže, ki je nehote pokukal ven in hkrati skrili del, kjer so bile vidne lise lepila. Za dekoracijo lahko uporabite gumbe, perle, obeske, okrasne kamenčke …

Zaključna dekoracija ženske denarnice.

Priročna ženska denarnica za najnujnejše potrebščine

Tako, denarnica je izdelana, vzeli smo najnujnejše. Čaka nas samo še klic in zmenek z najljubšo prijateljico. Presenetite jo s podobno denarnico.

Skrbno ravnajte z odpadki, prihodnjič pa vam razkrijemo, kako reciklirati odpadni papir.

Spremljajte nas na Facebook in Instagram profilu.

Veselo reciklirajte!

Avtor: Kids4square.com; Foto, video: Kids4square.com

 

Tagi