Odpadke zbiram in recikliram: Stenski jeans žep za shranjevanje

Nastopil je čas sezonske menjave oblačil v naših omarah. Za nekatere manj prijetno opravilo, ko ugotovijo, da tudi letos ne bodo več navlekli določenih oblačil. Potem tudi ugotovijo, da so nekatera oblačila že precej zdelana. Nikar jih ne zavrzite proč! Še vedno se jih da uporabiti in jim dati novo funkcijo. Tako kot tem, že precej zdelanim kavbojkam.

Kaj boste potrebovali za izdelavo stenskega jeans žepa za shranjevanje

Za izdelavo tega posebnega organizatorja potrebujete stare jeans hlače ali po domače kavbojke, okvir za sliko, dekorativne nalepke (lahko tudi gumbe, dekorativne kristale, perle ipd.) in lepilno pištolo za vroče lepljenje.

Potreben material za izdelavo stenskega organizatorja.

Priprava okvirja za sliko

Če ste se naveličali stare slike ali fotografije, lahko v ta namen uporabite tudi star okvir za sliko. Potrebujete samo okvir in hrbet okvirja. Stekla ne boste potrebovali, je pa lahko zelo priročen pri odmerjanju velikosti kosa blaga.

Priprava okvirja za sliko.

Priprava blaga

Če imate stekleni del okvirja za sliko, ga položite čez predel hlač, kjer se nahaja žep. To je lahko sprednji ali zadnji del kavbojk. Žep vam bo služil kot organizator pri shranjevanju manjših stvari. Poskusite se izogniti šivom, saj jih je težko rezati in prepogibati. Pri obrisovanju stekla, ali pa okvirja za sliko, si pustite na vsaki strani dodatne 3 cm.

Priprava blaga za izdelavo stenskega organizatorja.

Okrasite in osvežite kos starih kavbojk

Pri okraševanju imate povsem proste roke. V našem primeru smo izbrali motiv za tekstil za zalikanje. Kako se ga uporabi? Motiv položite na izbrano mesto in ga pokrijete z navlaženo krpo ali kuhinjsko servieto. S segretim likalnikom likajte minuto ali dve, da se motiv prilepi na tekstil.

Okrasitev blaga za izdelavo stenskega organizatorja.

Vstavljanje blaga v okvir

Položite okvir preko izrezanega kosa blaga kot je prikazano na sliki v krogu. Obrnite okvir naokrog in položite hrbtni del okvirja preko blaga. Zapognite jezičke, da bodo držali hrbtno stran okvirja. Če boste okvir obesili na steno, lahko odstranite stojalo okvirja.

Namestitev hrbtnega dela okvirja.

Odrežite odvečni del blaga

Odvečni del blaga lahko pristrižete, če ga je preveč. Lahko si pustite 1-2 cm blaga in ga zalepite z lepilno pištolo kot je prikazano v krogu na sliki.

Dodelava hrbtnega dela okvirja.

Tako, vaše kavbojke so zaživele v svoji novi funkciji organizatorja. Žepe lahko izkoristite za shranjevanje mobilcev, slušalk, škarjic, lepil, pisal… Vse tisto, kar pogosto potrebujete in kar naprej iščete naokrog. Poleg uporabne funkcije imajo sedaj vaše kavbojke tudi estetski pridih. Z njimi pa ostane tudi spomin na potovanja, srečanja, sprehode, pa tudi na kakšne bolj sočne trenutke.

Skrbno ravnajte z odpadki, prihodnjič pa vam razkrijemo, kako reciklirati ponošene majice.

Video posnetek izdelave stenskega jeans žepa za shranjevanje si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Spremljajte nas na Facebook in Instagram profilu.

Veselo reciklirajte!

Avtor: Kids4square.com; Foto, video: Kids4square.com

 

Tagi