Obvestilo o popolni zapori občinske ceste AC – Cesta na Gorjušo (Krumperška)

Iz Občine Domžale občanke in občane obveščajo, da bo od dne 10. 4. 2018 do 9. 6. 2018 od 07.00 ure do 17.00 ure zaradi rekonstrukcije ceste potekala popolna zapora občinske javne ceste LC 073062 AC – Cesta na Gorjušo (Krumperška).

1. faza rekonstrukcije je potekala v letu 2017 in sicer je bil v tej fazi asfaltiran odsek v dolžini cca 700 metrov, od vznožja pri sp. Boštanj do navezave asfaltiranega odseka pod gradom Krumperk. Na Občini Domžale so pred časom povedali, da bo 2. faza rekonstrukcije obsegala asfaltno prevleko na odseku od priključka za AC do asfalta pri odseku k sp. Boštanj, ki je še v makadamski izvedbi.

Rekonstrukcija, ki v 2. fazi zajema cca. 700 metrov ceste, bo zajela tudi zamenjavo spodnjega ustroja, izvedla se bo nadgradnja s polaganjem geotekstila in vgrajevanjem nasipnega materiala, vgrajevanje tampona v območju celotnega vozišča z bankinami in bitumenske nosilne plasti v območju vozišča ter v območju asfaltirane mulde ob robu ceste. Novi prepusti se bodo izvedli na mestih obstoječih, kjer so tudi odvodni jarki in grape. Predvideva se poglobitev jarkov do ustrezne globine vtoka v prepust oziroma trene, v katero se izteka meteorna voda iz prepustov.

Na Občini Domžale prosijo za razumevanje in potrpežljivost.

Miha Ulčar; Foto: splet

Tagi