Obvestilo Društva upokojencev Domžale: Izlet na Gorenjsko

Vse člane Društva upokojencev Domžale obveščamo, da bomo končno lahko ponovno nadaljevali z našimi priljubljenimi skupnimi druženji v obliki ekskurzij – izletov po Sloveniji.

Po dolgem času se bomo odpeljali na potep in sicer v četrtek, 20. avgusta 2020, ko se bomo odpravili na gorenjski konec.

Vse zainteresirane, ki bi si želeli poučne ekskurzije udeležiti vabimo, da se prijavijo najkasneje do 13. avgusta 2020.

  • g. Dušan Mijatov, na tel. št. 040 792 697,
  • ga. Duška Lalič, na tel. št. 070 873 979,
  • tajništvo društva, na tel. št. 01 724 19 04,
  • oziroma osebno na sedežu Društva na lokaciji Simona Jenka 11, Domžale, vsak ponedeljek ali petek od 9. do 11. ure, kjer boste tudi poravnali stroške izleta.

Cena izleta bo odvisna od število prijav, kot je navedeno v ponudbi spodaj.

Pridite, luštno bo!

Z lepimi pozdravi!

Vodstvo Društva upokojencev

********************************************************

Kranj, Sorica in Groharjeva hiša

Četrtek, 20. 08. 2020

Iz Domžal bomo krenili ob 8. uri. Po lokalni cesti se bomo zapeljali do Kranja. Sprehodili se bomo od bivšega Globusa (danes Mestna knjižnica) preko Maistrovega trga po Prešernovi ulici na Glavni trg. Tu se bomo ustavili ob cerkvi sv. Kancijana, se sprehodili dalje do gradu Kiselstein, mimo Prešernovega gledališča do reke Kokre in po Cankarjevi ulici do Pungerta. Po ogledu mesta si bomo vzeli prosti čas za kavico.

Po ogledu Kranja se odpravimo dalje do Crngroba, kjer stoji zelo znana gotska cerkev, ki jo omenja že Valvazor. Na pročelju cerkve je znamenita freska svete nedelje iz 15. stoletja, ki si jo bomo podrobneje ogledali.

Iz Crngroba se bomo odpravili mimo Škofje Loke, po Selški dolini mimo Železnikov proti Sorici, eni najvišje ležečih vasic v Sloveniji. V Sorici se je rodil znameniti slikar Ivan Grohar. V njegovi rojstni hiši, ki si jo bomo ogledali, nas čaka presenečenje, glasbena delavnica z Orfejevimi instrumenti.

Po Orfejevih delavnicah se bomo počasi odpravili nazaj proti domu. Na poti nazaj se bomo ustavili še na kosilu. Ob obilnem kosilu bomo še malo poklepetali nato pa se počasi odpravili proti domu. Predviden prihod domov v poznih popoldanskih urah.

Cena:

  • 35-39 oseb: 34,00 €
  • 40-44 oseb: 32,00 €
  • 45-48 oseb (max): 31,00 €

Cena vključuje: avtobusni prevoz, zunanji ogled Kranja, ogled freske sv. nedelje na cerkvi v Crngrobu, ogled Groharjeve hiše in glasbena delavnica presenečenje, kosilo na poti, turistični vodnik na poti, organizacija izleta in DDV.

* Zaradi splošno veljavnih ukrepov v zvezi s COVID – 19 je na avtobusu možno maksimalno 48
izletnikov + voznik + turistični vodnik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi