Ženska 50+: nov začetek

Ste se kdaj vprašali, kdaj je pravi čas za spremembo? Pravi čas za nov začetek? Je lahko vstop v menopavzo tisti mejnik, ki zagotovo pomeni in naznanja prihajajočo spremembo ali se lahko ženska za spremembo odloči tudi kasneje? Si celo po dopolnjenem 50 letu starosti podari priložnost, da se zazre vase in pride do spoznanj, ki ji pomagajo do določenih uvidov na poti do želenih sprememb?

Čeprav smo zakorakali v leto 2023 in se o menopavzi in obdobju po njej govori in piše več, kot se je nekoč, je način pisanja tisti, ki v sebi nosi pomembno sporočilo in snuje predstavo, ki jo bodo tako ženske, kakor tudi družba, imeli o obdobju, ki je za marsikatero žensko polno izzivov in številnih neznank. Gre za obdobje, ko se ženskam porajajo mnoga vprašanja in se srečujejo s številni novi občutki, ki si želijo biti naslovljeni in spoznani.

Menopavza in tudi čas po njej je priložnost, ki ženskam ponuja številne možnosti za nekaj novega in drugačnega. Gre za čas, ki ponuja številne iztočnice za (drugačno) spoznavanje sebe, svojih želja in potreb. “Koliko energije se sprosti, ko otroci odletijo iz gnezda in ko se nam ni treba gnati za kariernimi dosežki, znamo pa že tudi biti bolj izbirčne glede tega, kaj bi rade počele in s kom. Toliko imamo še dati – in kako usmerjati svojo energijo čim bolj ustvarjalno, da bodo to v resnici najbogatejša leta našega življenja” so besede, ki jih je za uvod v tokratno predavanju s pomenljivim naslovom Ženska 50+: nov začetek zapisala Jana Lavtižar, spec. zakonske in družinske terapije, ki na življenje žensk po dopolnjenem 50 letu starosti gleda kot na priložnost za številne spremembe, ki jih lahko vnesemo v življenje.

»Imela sem občutek, da je moje življenje obtičalo na mestu, da je zakrnelo. Zdelo se mi je, da pod površjem tistega življenja mora obstajati še kakšno drugo, kot nekakšna podzemna reka ali kaj, in da me bo konec, če se ne bom dokopala do njega.« (Monk Kidd)

“ Življenje živimo radostno in lepo ” je rdeča nit sklopa predavanj, ki jih organizira kulturno prosvetno društvo Drouz in potekajo 1x mesečno v Kulturnem domu Radomlje.

Lepo vabljeni v petek, 10. 2. 2023 ob 18.uri v Kodrovo dvorano Kulturnega doma Radomlje na predavanje z naslovom Ženska 50+: nov začetek, ki ga bo vodila Jana Lavtižar, spec. zakonske in družinske terapije. Predavanje in pogovorni večer bosta predvidoma trajala do 19.30 ure.

Priporočen dar 10 Eur.

Lepo vabljeni

Kulturno prosvetno društvo Drouz

Tagi