Zapore cest zaradi Maratona Franja

Katere ceste bodo zaprte in kdaj

Približuje se eden največjih kolesarskih dogodkov v Sloveniji, 43. Maraton Franja BTC City, ki bo letos potekal od 7. do 9. junija 2024. Gre za tradicionalno prireditev, ki že več kot štiri desetletja privablja številne domače in tuje kolesarske navdušence. Maraton Franja je več kot le športni dogodek, je praznik kolesarjenja, ki združuje ljudi vseh starosti in različnih kolesarskih sposobnosti.

Dogajanje in trasa

Maraton Franja vključuje več različnih tras, prilagojenih za različne starostne skupine in nivoje pripravljenosti. Osrednji dogodek je klasična trasa Maratona Franja, dolga 156 km, ki kolesarje vodi skozi slikovite pokrajine osrednje Slovenije.

Varnost in zapore cest

Zaradi obsežnosti dogodka bodo v času maratona uvedene obsežne zapore cest, da bi zagotovili varnost kolesarjev in ostalih udeležencev v prometu. Organizatorji pozivajo vse prebivalce in obiskovalce, da upoštevajo navodila in oznake ter spremljajo najnovejše informacije o zaporah cest.

Podrobnosti glede zapore cest

Kronometer Ljubljana – Domžale – Ljubljana

V petek, 7. junija 2024, bo potekal kronometer Ljubljana – Domžale – Ljubljana, s pričetkom ob 16. uri. V središču Domžal, v križišču s Kolodvorsko cesto, bo obračališče daljše, 21,2-kilometrske, proge in štart krajše, 11-kilometrske, proge kronometra. Več o kronometru na povezavi.

Dirka bo potekala po državni cesti R3-644/1357 Šentjakob–Domžale mimo Dragomlja do središča Domžal, kjer je v križišču s Kolodvorsko cesto predvideno obračališče. Za nemoten in varen potek kolesarske dirke bo celotna trasa zaprta za ves promet med 15. in 21. uro. Za nemoteno izvedbo maratona je nujno potrebno tudi sodelovanje vseh stanujočih ob trasi, zato organizatorji naprošajo, da se v času trajanja zapor prilagodijo vsi nujni opravki in uporabijo možni obvozi.

Obvestilo o zapori cest v petek, 7. 6. 2024

Organizatorji priporočajo, da se vozniki pravočasno informirajo o zaporah cest in uporabijo obvoze, kjer je to mogoče. Vse udeležence v prometu pozivamo k strpnosti in spoštovanju prometnih pravil, da bo dogodek minil brez nepotrebnih zapletov in v duhu športnega duha.

Posebna opozorila za voznike:

  • Uporaba alternativnih poti in obvozov je močno priporočena.
  • Spremljanje prometnih informacij na radiu, spletu in socialnih omrežjih bo olajšalo načrtovanje poti.
  • Parkirišča v bližini tras bodo omejena, zato se priporoča uporaba javnega prevoza ali koles.

Družinsko-šolski maraton

V soboto, 8. junija 2024, bo skozi Domžale potekal družinsko-šolski maraton, ki je s 25 kilometrov dolgo, nezahtevno progo namenjen družinam z otroki, šolski mladini ter kolesarjem začetnikom. Prijava na družinsko-šolski maraton je brezplačna, vključuje tudi okrepčilo ob progi, malico in spominsko kolajno na cilju, ki se je bodo zagotovo razveselili vsi udeleženci. Družinsko-šolski maraton se bo pričel ob 16. uri, več informacij na povezavi. Prijavite pa se lahko tukaj.

Maraton Franja ni le tekmovanje, ampak tudi priložnost za promocijo zdravega življenjskega sloga in trajnostne mobilnosti. Udeleženci bodo lahko uživali v dobro organizirani prireditvi, ki vključuje spremljevalne aktivnosti, kot so delavnice za otroke, kolesarske tržnice in razstave.

Pridružite se množici kolesarjev na Maratonu Franja 2024 in doživite nepozabno športno izkušnjo v srcu Slovenije!

Bodite del tega izjemnega kolesarskega dogodka in se vidimo na startu!

Avtor: Nina Orehek, Foto: Občina Domžale, Organizacijski odbor Maratona Franja

 

Tagi