Zapora začasnega mostu čez Kamniško Bistrico v Domžalah

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) obvešča, da bo na območju dveh začasnih mostov »Mabey« čez Kamniško Bistrico v Domžalah, zaradi prestavitve gospodarske javne infrastrukture (vodovod, energetski vodi, telekomunikacijski vodi) iz »starega« poškodovanega mostu na začasni dol vodni most izvedena polovična in popolna zapora regionalne ceste R2-447, odsek 0293 Želodnik–Domžale.

Polovična zapora ceste oz. zapora dol vodnega mostu bo vzpostavljena v petek, 8. decembra 2023, po jutranji prometni konici in bo trajala predvidoma do 24. decembra 2023.

Promet bo v smeri Ljubljane potekal po začasnem mostu na gor vodni strani, promet iz Ljubljane v smeri Vira pa bo urejen po obvozih.

Popolna zapora obeh mostov pa je predvidena v nedeljo, 10. decembra 2023, zaradi potreb Elektro Ljubljana po prekopu celotne širine državne ceste.

Prestavitev elektroenergetskih in komunalnih vodov sodi v sklop pripravljalnih del za rušitev poškodovanega ter nato izgradnji nadomestnega mostu čez Kamniško Bistrico.

Vsem uporabnikom se na DRSI zahvaljujejo za razumevanje in strpnost.

(Foto: DRSI)

 

 

Tagi