Zapora občinskih cest zaradi prireditve – WINGS FOR LIFE

Zaradi izvedbe dobrodelne tekaške prireditve »WINGS FOR LIFE WORLD RUN – KRILA ZA ŽIVLJENJE«, bodo v nedeljo, 7. maja 2017 med 13.45 in 15.20 uro občasno zaprta križišča lokalnih cest z državnimi cestami v občini Domžale.

Na Občini Domžale občanke in občane naprošajo za strpnost in razumevanje v času prireditve.

Za globalnim tekom Wings for life, stoji mednarodna neprofitna fundacija za raziskavo poškodb hrbtenjače. Njihova največja želja je najti zdravilo za poškodbe hrbtenjače in prav s tem namenom od leta 2014 namenijo 100% vseh vplačanih startnin za znanstvene in klinične raziskave. Glavna ideja tega izjemno odmevnega dogodka je, da ob isti uri teče cel svet, nekateri jeseni, drugi spomladi.

Z zbranimi sredstvi so tekači za korak približali tek tistim, ki trenutno tega ne morejo, zato je občutek sodelovanja izjemen. Prvo leto je v naši državi teklo 1200 tekačev, predlani 2000, lani pa jih je bilo kar 3000. Nekatere so zasledovalna vozila – ciljna črta, ujela že pred Domžalami, vendar to ni pomembno, saj so bili zmagovalci teka vsi sodelujoči tekači, saj je bila med njimi prisotna dobrosrčnost.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov