Zaključuje se zbiranje predlogov za najboljše domžalske športnice, športnike, športne delavce ter društva za leto 2023

Obveščamo, da se v petek, 5. januarja 2024, izteka rok za oddajo predlogov za najboljšo športnico, najboljšega športnika in najboljšo ekipo občine Domžale za leto 2023. Predlagatelji so lahko posamezniki, športna društva, športne organizacije in Strokovni svet Zavoda za šport in rekreacijo Domžale. Priznanja bodo podeljena februarja letos na zaključni slovesnosti Športnik leta 2023, ki bo potekala v Športni dvorani Domžale.

Vrhunski športniki, ki posegajo po najvišjih mestih tako v Sloveniji kot v evropskem in svetovnem merilu, že desetletja gradijo prepoznavno športno identiteto domžalske občine. V preteklosti so priznanje za najboljšo športnico leta prejele kotalkarica Nina Grilj, biatlonka Teja Gregorin, košarkarica Eva Stafanoski, plesalka Lana Smolnikar in navijačica Karmen Gerič, tenisačica Pia Lovrič in dvigovalka uteži Petra Pavlič. Priznanja za najboljšega športnika leta so prejeli motociklist Igor Jerman, atlet Peter Kastelic, biatlonec Klemen Bauer, skakalca Jernej Damjan in Anže Lanišek, boksar Marjan Bolhar, nogometaš Jan Repas, šahist Luka Lenič, lokostrelec Žiga Ravnikar in košarkar Blaž Mahkovic. Zavidljive uspehe dosegajo tudi najboljše domžalske ekipe, kot so Košarkarski klub Domžale, Žensko košarkarsko društvo Ledita in Nogometni klub Domžale.

K športni identiteti občine Domžale pa pomembno prispevajo tudi številna društva in klubi, v katerih delujejo prizadevni posamezniki, ki svoje znanje in izkušnje prenašajo na mlade generacije in s tem zagotavljajo nadaljevanje športnega udejstvovanja v številnih športnih panogah. Na dogodku Športnik leta 2023 bodo športnikom, športnim delavcem in športnim društvom tako podeljena tudi druga priznanja:

  • bronasto, srebrno in zlato priznanje za športne dosežke posameznikom, parom in ekipam v kadetski, mladinski in članski kategoriji,
  • priznanje za najboljše športnike osnovnih šol,
  • priznanje društvom in posameznikom za uspešno in dolgoletno neprekinjeno delovanje na področju športa,
  • priznanje društvom in posameznikom za izjemne dosežke na področju športa,
  • posebna priznanja.

»Priznanja so nagrada in javno priznanje uspešnemu delu, mnogokrat tudi odrekanjem,« poudarjajo na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale, vendar so prepričani, da za tem stoji predvsem ljubezen do športa in dela. Pri tem pa, dodajajo, »ne gre pozabiti na ljudi iz ozadja, ki so vedno prisotni in si zaslužijo priznanje za svojo aktivnost, ki vpliva na vse nas.«

Več informacij o razpisu je dostopnih na spletni strani Zavoda za šport in rekreacijo Domžale.

Karin Božič Zuapnčič; Foto: Občina Domžale

 

Tagi