Začele so se priprave na Čarobni december v Domžalah

Še dober teden in že bo tu veseli december, ki bo tudi letos v Domžalah postregel z obilico prireditev, vso dogajanje pa so na Občini Domžale poimenovali »Čarobni december v Domžalah.« Priprave na veseli december bodo kmalu v polnem teku. V prihodnjih dneh bodo delavci elektro podjetja pričeli napeljevati lučke v centru Domžal, ki bodo prvič zasvetile v sredo, 4. decembra 2013, točno ob 17. uri in nam pričarale čarobno decembrsko vzdušje.

Poleg standardne okrasitve centra Domžal, bodo na glavnem križišču pri domžalski tržnici tudi letos postavili novoletno drevo, ki pa tako kot lani ne bo navadna smreka, temveč bodo obliko smreke sestavili iz železnega ogrodja, okraski na njej pa bodo narejeni iz recikliranih materialov, prikrita pa bo z LED lučkami, ki prihranijo električno energijo.

Te dni smo na tem križišču opazili delavce elektro podjetja, ki so na otoku sredi križišča skopali jamo, kamor so vstavili betonsko cev, ki bo nosila ogrodje te posebnega novoletnega drevesa. Kot smo izvedeli, bo letošnja ekološka smreka za tri metre višja in tudi malo širša kot lani, zato jo bodo postavili v samo središče otoka.

Na Občini Domžale, so se lani odločili za tovrstno novost, ker so želeli dati poudarek na ekološki osveščenosti, saj je na ta način naravna smreka, ki bi drugače stala tam,  ostala pri življenju. In tako bo tudi letos.

Lansko ekološko novoletno drevo v Domžalah.

Čarobni december v Domžalah
Čarobni december v Domžalah se bo začel v sredo, 4. decembra s prižigom luči na novoletnem drevesu v centru Domžal. V četrtek, 5. decembra ob 17. uri, bo otroke v Hali Komunalnega centra obiskal Miklavž. Preostala dva dobra moža bosta otroke obiskala v Češminovem parku in sicer Božiček v soboto, 21. decembra, Dedek Mraz pa teden dni kasneje, v soboto, 28. decembra 2013. Oba dobra moža bosta prišla tja ob 17. uri. V nedeljo 22. decembra 2013, si boste od 18. ure dalje v Češminovem parku lahko ogledali Slovenske jaslice.

Novost, ki jo letos pripravljajo na Občini Domžale, je Otroško silvestrovanje, ki bo potekalo v Češminovem parku v torek, 31. decembra 2013, ob 11. uri. Za starejše pa bo tako kot vsako leto potekalo Silvestrovanje v Športnem parku v Domžalah, kjer se bo dogajanje začelo ob 22. uri.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov