Z Martinom Krpanom in Policijskim orkestrom bodo zbirali sredstva za nakup šolski torb

Dobrodelni koncert Radia Ognjišče

Sobotna iskrica, otroška oddaja Radia Ognjišče v sodelovanju s Slovensko Karitas vabi na dobrodelni koncert v soboto, 2. septembra ob 17. uri, v Poletno gledališče Studenec pri Domžalah. Z zbranimi sredstvi bodo pomagali otrokom in družinam pri nakupu šolskih torb.

Na veliki oder poletnega gledališča se bo vrnil Martin Krpan, ki prihaja v spremstvu Radia Ognjišče in Policijskega orkestra, ki letos praznuje častitljivih 75 let. Osrednja točka dobrodelnega koncerta bo ravno glasbena in dramska upodobitev Levstikovega junaka, ki jo pripravljajo v pozdrav novemu šolskemu in veroučnemu letu, pa tudi v dober namen. Želijo si, da bi otroci spoznali, kako prav se je vztrajno boriti za svoj cilj, pomagati soljudem v stiski in smelo gledati v prihodnost. Biti Martin Krpan današnjih dni!

Otroci in mlade družine, ki jim bo namenjeno to lepo srečanje s Policijskim orkestrom, bodo slišali nekaj glasbenih slik skladatelja Emila Glavnika, v priredbi Vladimirja Mustajbašića. Orkestru bo dirigiral Tomaž Kmetič, pripovedovalec zgodbe in povezovalec koncerta pa bo Jure Sešek, ki si je prav na Studencu prvikrat nadel Krpanov klobuk in v senci studenške lipe segel po mesarici in kiju.

Martin Krpan vabi, da vsi postanemo Krpani dobrote! (Foto: ARO)

Dramatizirana pripoved in glasbena podoba zgodbe si bosta podajali roki, slišali boste lahko, kako znana zgodba zveni skozi bogate melodije.

Martinu Krpanu bodo dodali še nekaj znanih pesmi za otroke, pri katerih bo čudovitemu orkestru pomagalo občinstvo, dirigentska paličica pa bo tokrat obrnjena tudi v drugo smer, h gledalcem, ki bodo postali pevci. Pridejo tudi: Kekec, Mojca, Huda mravljica in »tra-ta-ta« trobenta. Obeta se čudovita glasbena izkušnja, morda vam uspe ujeti tudi melodijo iz kakega slavnega risanega filma. Kdo ve …

Policijski orkester je bil z nami na Studencu že pred 15-timi leti. 2. septembra nas čaka novo nepozabno druženje z dobrim namenom. (Foto: Izidor Šček)

Policijski orkester, ta izredna zasedba, ob letošnji obletnici pravi: »S praznovanji se radi ozremo nazaj, pretehtamo izbrane smeri, prevožene ovinke in prečkana križišča ter vidimo pot – zgodbo. Vsakdo ima svojo, tudi Policijski orkester. Iz mnogih osebnih jo že tri četrtine stoletja tkemo v eno, vsem skupno, in – kot že tolikokrat doslej – bi jo radi tudi na tem koncertu delili z vami.«

Policijski orkester. (Foto: Ministrstvo za notranje zadeve)

Policijski orkester je doživel pravi razcvet v zadnjih desetletjih, ko je godba prerasla v simfonični pihalni orkester, ki ima danes šestdeset članov in se ponaša z laskavim nazivom uradnega protokolarnega orkestra Republike Slovenije. Otroški program Radia Ognjišče pa skuša nagovarjati mlado občinstvo in mu pokazati lepoto tega sveta ter radost življenja.

V soboto 2. septembra 2023 ob 17. uri lepo vabljeni na dobrodelni koncert Radia Ognjišče, ki bo namenjen otrokom ter mladini ob začetku šolskega leta in bo potekal v Poletnem gledališču Studenec. Koncert bo tudi prijazen uvod v nove obveznosti, glasbeno slovo od poletja.

Vstopnice za dobrodelni koncert so že v prodaji. Cena vstopnice za odrasle znaša 10 Eur, medtem, ko je cena vstopnice za predšolske otroke 5 Eur. Priskrbite si jih lahko v spletni knjigarni Ognjišča na spletni strani www.knjigarna.ognjisce.si ali jih rezervirate po telefonu na št. 01 512 11 26 ( Radio Ognjišče) ali 051 61 61 51 (Marijana). Vstopnice lahko z računom na dan prireditve (v soboto 2. septembra 2023) od 16. ure dalje prevzamete v Poletnem gledališču Studenec.

Vsa zbrana sredstva od prodaje vstopnic bodo skupaj s preostalimi darovi, ki se bodo zbrali v okviru akcije, organizatorji dobrodelnega koncerta namenili nakupu šolskih torb za otroke, katerih starši si nakupa ne morejo privoščiti. Denarne stiske mnogih družin se namreč z novim šolskim letom povečajo, zato je vsaka pomoč še kako dobrodošla.

Če se dobrodelnega koncerta 2. septembra 2023 ne boste mogli udeležiti, bi pa želeli že danes darovati svoje darove za ta namen, lahko to storite po eletronski poti. Najhitreje to naredite s skeniranjem spodnje QR kode, darove pa lahko prek svoje spletne banke nakažete tudi s pomočjo naslednjih podatkov:

Prejemnik: Slovenska karitas, Kristanova 1, 1000 Ljubljana
IBAN: SI56 0214 0001 5556 761
Koda namena: CHAR
Referenca: SI00 365
Namen nakazila: Dobrodelni koncert Radia Ognjišče

Za nakup šolskih torb, za otroke slovenskih družin v stiski lahko darujete s pomočjo skeniranja zgornje QR kode.

Petra Petravič

 

Tagi