Z markacisti po Domžalski poti spominov – II. del

V letu 2022 so markacisti Planinskega društva Domžale prvič načrtno v enem letu obdelali Domžalsko pot spominov. Gre za pot, ki jo imajo v skrbništvu in katere del tudi vzdržujejo. Kmalu se odpravljajo na drugo letošnji pot in vabijo k udeležbi ostale pohodnike.

Prvi pohod so v letu 2023 že opravili, odpravljajo pa se še na preostale pohode, kjer bodo prehodili celotno traso v obratni smeri urinega kazalca. K udeležbi pri pohodu tako lepo vabijo tudi ostale pohodnike. Naslednji pohod po Domžalski poti spominov bo v družbi markacistov PD Domžale potekal v nedeljo, 12. marca 2023.

Zbirno mesto je ob 6.30 uri na parkirišču v športnem parku na Kopališki v Domžalah, oziroma 6.50 uri na križišču za zadnjo hišo v Kolovcu na poti proti Lukovi bolnici. Do Kolovca se boste odpeljali razporejeni po čim manj avtomobilih. Predviden prihod na Trojane je po okoli desetih urah hoje, torej okoli 17. ure. Od tam bo poskrbljeno za prevoz nazaj v Domžale. Prijava ni potrebna.

Če imate svoje (nedokončane) dnevnike poti DPS, jih seveda vzemite s seboj, novi bodo tudi na voljo.

Čeprav se zdi, da snega več ni, pa je severna stran Špilka lahko še precej zoprna, zato priporočajo male derezice, če bo sneg pa pridejo prav tudi gamaše. Tudi naglavna lučka naj ne manjka v nahrbtniku, sicer je dan že daljši, a kljub temu. Na poti na žalost ni več nobene okrepčevalnice, zato vzemite s seboj dovolj hrane in pijače.

Podrobnejše informacije o poti so dostopne na spletni strani Planinskega društva Domžale.

Kot vedno velja pri markacistih: če imate čas in veselje, se vidimo!

Petra Petravič; Foto: Planinsko društvo Domžale

 

Tagi