Z današnjim prižigom lučk se je v Domžalah pričel “čarobni december”

Danes zvečer so v centru Domžal zasvetile lučke. S tem simboličnim prižigom lučk, se je pričel "čarobni december" in predpraznično vzdušje, ki nas bo spremljalo vse do novega leta. Poleg standardne okrasitve centra Domžal in središč naselij v občini, boste na glavnem križišču pri domžalski tržnici  zagledali novost  – posebno smreko, ki vas bo zagotovo očarala.

Seveda to ni navadna smreka, temveč gre za železno ogrodje s katerim so naredili obliko smreke. Okraski so narejeni iz recikliranih materialov, na njej pa so LED svetilke.

Iz Občine Domžale so nam sporočili, da so se za omenjeno novost odločili, ker želijo dati poudarek na ekološki osveščenosti, saj je na ta način smreka, ki bi stala tam, tako ostala pri življenju.  Prav tako je konstrukcija smreke prekrita z LED lučkami, ki prihranijo električno energijo.

Dodaten čar današnjemu prižigu lučk, pa so dodale še snežinke, ki v kombinaciji z lučkami pričarajo tisto pravo predpraznično zimsko idilo.

Naj ob tem spomnimo, da bo že jutri ob 17. uri v Halo komunalnega centra prišel Miklavž s svojim spremstvom. V petek 7. decembra pa bo v Športnem parku otvoritev drsališča in pričetek drsalne sezone. V nedeljo 23. decembra, bo ob 16. uri v Češminov park prišel Božiček, kjer si boste lahko ogledali tudi Slovenske jaslice – zvok in svetloba. Le te si boste lahko ogledali dan prej.  V soboto 29. decembra, ob 16. uri pa svoj prihod napoveduje še Dedek Mraz, ki ga bo spremljal Ribič Pepe, prav tako v Češminovem parku. Tradicionalno silvestrovanje na prostem bo tudi letos potekalo v Športnem parku Domžale, od 22. ure dalje.

Avtor: Miha Ulčar
Tagi