Vseslovenska humanitarna akcija “Lepo je deliti 2013”

Rdeči križ Slovenije letos že peto leto zapored organizira vseslovensko humanitarno akcijo "Lepo je deliti", namenjeno zbiranju prostovoljnih finančnih prispevkov za dodatne prehranske pakete, za pomoč družinam in posameznikom v stiski.

V preteklih štirih letih so dobrosrčnost 39.820 darovalcev delili z mnogimi. Z zbranimi sredstvi je Rdeči križ Slovenije omogočil nakup 50.790 dodatnih prehranskih paketov in pomagal številnim družinam in posameznikom v stiski.

Ker je kriza v življenja mnogih letos zarezala še globlje, je število družin in posameznikov, ki potrebujejo njihovo pomoč, še veliko večje. Zato se z akcijo “Lepo je deliti” ponovno obračajo na vse, ki ste jim po svojih močeh pripravljeni pomagati.

Vseslovenska humanitarna akcija "Lepo je deliti 2013" bo potekala do 31. decembra 2013, njen cilj pa je zbrati 150.000 € in zagotoviti 10.000 dodatnih prehranskih paketov za pomoč družinam in posameznikom v stiski. Akcija bo podprta z različnimi aktivnostmi, ki jih bodo izvajala območna združenja Rdečega križa s svojimi krajevnimi organizacijami. Prav tako pa bodo na naslove fizičnih in pravnih oseb iz zbirke podatkov RKS, posredovali pismo s predstavitvijo akcije in prošnjo za prostovoljni prispevek.

Kako lahko darujem?
Darovalci lahko prispevajo z UPN obrazcem na račun številka 03100 1111112208, sklic 937037 (Pošta Slovenije in večina bank ne bodo zaračunavala provizije) ali pa pošljejo SMS z besedo SKUPAJ na številko 1919 in prispevajo 1,00 € ali pošljejo SMS z besedo SKUPAJ5 na številko 1919 in prispevajo 5,00 € (akcijo podpirajo Mobitel, Simobil, Tušmobil in Izi mobil z brezplačnimi SMS storitvami).

Vsem darovalcem se Rdeči križ Slovenije vnaprej zahvaljuje za podporo pri zagotavljanju dodatnih prehranskih paketov.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: RK Slovenije
Komentarji uporabnikov
Tagi