Voščilo župana Občine Domžale Tonija Dragarja

Naj za trenutek pozabimo na prav vse, z mislimi poglejmo skozi celo leto in mu recimo hvala. Sam sem v tem letu hvaležen za vse dobre ljudi.. med njimi sem videl ogromno dobrote, solidarnosti, pozitive in to me navdaja z upanjem o boljšem jutri. Videl sem ogromno dobro izpeljanih projektov, vesel sem za vse pomembne večje investicije, ki smo jih uspeli izpeljati in tiste drobne majhne, ki jih morda skoraj nihče ni opazil.

Videl sem zaposlene v službah, ki dihajo za nas, za našo varnost. Skrbijo za naše zdravje in se ne sprašujejo zakaj. Videl sem nasmejane otroke na naših igralih širom Domžal, ki so svojim staršem risali nasmehe na obraze. Starostnike, ki so hvaležno sprejemali drobne pozornosti drugih ljudi, sosede, ki so brez vprašanja priskočili na pomoč pri popravilu strehe, naše »mladince«, ki so poskrbeli za ranljive skupine.

Videl sem življenje. Na drugi strani pa sem opazil tudi skrbi, žalost, bolezen in obup. Sprejemal sem kritike in obtožbe, na račun sebe in našega dela. Večinoma zaradi nepoznavanja, neupravičeno. Vedno se trudimo, da v naši občini poskrbimo za dobrobit vseh tam, kjer lahko. Zelo pomembno je zavedanje, da vsa področja niso v naši domeni, da službe, ki izvajajo določene dejavnosti niso v naših rokah in nanje nimamo in ne smemo imeti vpliva, ne dovolite pa, da vam ne bi pomagali tam, kjer imate vso pravico do naše pomoči.

Želim si, da bi v prihajajočem letu imel moč, da bi razumeli druge, da bi dobro razmislili preden bi besede spregovorile in imeli še naprej tako topla srca za brezpogojno pomoč drugim. Na tem mestu pa hvala vsem občanom in občankam, zavodom, društvom, organizacijam, podjetjem in posameznikom za lepe misli in iskrene želje.

Naj res bo srečno, to novo leto!

Toni Dragar, župan

Tagi