ODPOVEDANO: Voden sprehod po Pravljičnem Šumberku

Sobota, 2. marec 2024

V soboto, 2. marca 2024, vabljeni na voden sprehod in jamarsko dogodivščino, ki bo potekala na Pravljičnem Šumberku. Voden pohod po pravljično-doživljajski poti se začne ob 10. uri v Češminovem parku pred Kavarno Češmin.

Jutrišnji voden pohod po Pravljičnem Šumberku je zaradi slabe vremenske napovedi in namočenega terena ODPOVEDAN!

Zagotovo ste že slišali za Pravljični Šumberk, kjer otroci res zelo uživajo. Celotna pravljično-doživljajska pot je namenjena ravno njim. Pot se začne v Češminovem parku in nas pelje do Kamniški Bistrici in nato povzpne na Šumberk. Izhodišče zgodbe o pravljičnem Šumberku je slikanica Izgubljeni slamnik Uroša Grilca in ilustratorke Anke Kočevar. Otroci, ki slikanico poznajo, še močneje doživljajo celotno pustolovščino na Šumberku in iščejo lisičkin zgubljeni slamnik. Več o poti si lahko preberete tukaj.

Sprehod po Pravljičnem Šumberku bo v soboto, 2. marca 2024, potekal z interpretativnimi vodniki in jamarji. Tako bo to doživetje za otroke res nekaj nepozabnega. POZOR! Za ogled jame so obvezne prijave, ki jih sprejemajo na mail: domzeldol@skrateljc.org.

Priporočena je pohodna obutev in nekaj malice ter pijače za škratolovce, ki bodo navdušeno raziskovali čudovito naravo Šumberka. Starši svoje avtomobile lahko parkirate pri OŠ Domžale.

Otroci lepo vabljeni, da lisički pomagate najti njen izgubljen slamnik in skupaj z jamarji raziščete jamo.

Karin Božič Zupančič; Foto: Luka Dakskobler

 

Tagi