Voden pohod na Vilinski Homec

Pravljična pot na Vilinski Homec je končno nazaj. Žal je tudi del pravljične poti v zadnjih poplavah utrpela veliko škode zato, ni bila prehodna. Tokrat pa vas z veseljem povabimo na voden pohod z vilinskimi vodnicami, ki bo 21. oktobra 2023, ob 10. uri. Zbor bo pred gostilno Repanšek v Homcu. 

Odpravite se na dolgo potovanje čez Vilinski Homec, da povrnete ljudem prijateljstvo z vilinci in si pridobite vilinsko nagrado. Na poti zberi 6 vilinskih predmetov in poišči 5 vilinskih ključev. Pot te bo vodila ob hudourniški reki Kamniški Bistrici, na vilinski stezi boš spoznal zdravilne rastline, zajel vodo iz čudežnega studenca in prisluhnil vilinskemu petju vil rusalk, obiščeš vilinsko mesto Pikel, se preizkusiš v vilinskem letenju in še in še… Na celotnem potovanju te spremlja vila Pika, na Homški učni poti pa izveš še marsikaj o tem zanimivem kraju. Več o Vilinskem Homcu si lahko prebereš tukaj.

Cena za voden pohod je 5 € na otroka, ki prejme Vilinsko beležko. Vilinska beležka vam odpre pot do vseh doživetij na poti, z njo vstopite v pravljični svet vilincev, spoznate skavtske vrline, se naučite marsikaj o zeliščih, pa mlinih in mlinarjih… Priporočena starost otrok je 6+. Obvezne so prijave na mail: tic@domzale.si.

Otroci vabljeni v čudoviti svet vil in vilincev!

Karin Božič Zupančič; Foto: Domen Pal

Tagi