Vabljeni na Dan odprtih vrat Diagnostičnega laboratorija Zdravstvenega doma Domžale

V okviru Dneva klinične kemije in laboratorijske medicine, ki ga obeležujemo 2. oktobra, bodo na ta dan organizirali Dan odprtih vrat v vseh slovenskih laboratorijih, ki se ukvarjajo s klinično kemijo in laboratorijsko medicino. Svoja vrata bo odprl tudi Diagnostični laboratorij Zdravstvenega doma Domžale, kjer bodo predstavili svojo dejavnost širši javnosti, hkrati pa ponudili določene enostavne presejalne preiskave in seznanili ljudi s ključnimi segmenti njihovega dela.

Vsak izmed nas je bil že kdaj v diagnostičnem laboratoriju, kamor nas je napotil osebni zdravnik, da so nam na podlagi odvzema krvi, urina, blata, itd., naredili preiskavo, s katero pridobijo podatke, ki so v pomoč pri postavljanju diagnoze ali potrditvi diagnoze, izbiri in spremljanju zdravljenja, napovedovanju izida bolezni in preprečevanju bolezni. Ker pa želijo svoje delo predstaviti širši javnosti, bodo ob Dnevu klinične kemije in laboratorijske medicine v vseh slovenskih laboratorijih, ki se ukvarjajo s klinično kemijo in laboratorijsko medicino, organizirali Dan odprtih vrat.

Tako bo v petek, 2. oktobra 2015, svoja vrata odprl tudi Diagnostični laboratorij Zdravstvenega doma Domžale in sicer bodo za obiskovalce, ki se jim lahko pridružite tudi vi, potekali vodeni ogledi njihovega laboratorija. Vodeni ogledi bodo potekali od 12. ure dalje in sicer vsako polno uro, do 16. ure. Obiskovalci si bodo lahko bolj podrobno seznanili z njihovo dejavnostjo, obenem pa potešili svojo radovednost, saj pri svojem delu uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo, ki zahteva usposobljenost osebja z veliko znanja in izkušnjami.

Slovensko združenje za klinično kemijo in laboratorijsko medicino je Dan odprtih vrat v okviru Dneva klinične kemije in laboratorijske medicine organiziral že lani. Zaradi pozitivnih odzivov, odmevnosti in uspeha, so se odločili, da obeležijo ta dan na podoben način tudi letos. Tako kot lani bodo ta dan z Dnevom odprtih vrat obeležili tudi v Diagnostičnem laboratoriju Zdravstvenega doma Domžale, kamor vas vabijo, da jih obiščete še na malo drugačen način in tako pobližje spoznate njihovo delo, ki je za nas uporabnike zdravstvenih storitev izjemno pomembno.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi