V Tunjicah bodo uprizorili Dekle z rožmarinom

Konec tedna bodo člani Kulturnega društva dr. Franca Steleta Tunjice na pobočju pod tunjiško cerkvijo uprizorili ljudsko igro v štirih dejanjih »Dekle z rožmarinom.«

Igro Dekle z rožmarinom, ki jo je napisal Cvetko Golar, režiral pa Dominik Krt, bodo uprizorili v četrtek, 3., v petek, 4., v soboto, 5. in v nedeljo, 6. julija 2014, ob 21. uri v prelepem okolju pod tunjiško cerkvijo.

V igri Dekle z rožmarinom ima glavno vlogo Lenka, lahkoživa šivilja z nezakonskim otrokom. Zapeljuje mladega neizkušenega gospodarja Mirtovega Pavla, da bi se polastila njegovega grunta, hkrati pa vzdržuje razmerje z drugimi. Pavletova teta Jera hoče nečaku vsiliti bogato nevesto od drugod, toda nečaku naivna Meta s Posavja ni všeč. Zato Jera najame dninarja Tomaža, da bi ji spravil nasprotnico s poti. Ta rajši ubije Pavleta, da bi se oženil z Jero in se polastil njegovega premoženja. Posebej kruto je predstavljeno Lenkino razmerje do sina Urhca, ki zaman pričakuje njene ljubezni. Otroka se usmilita kmet Gontar in njegova žena Mina.

Člani Kulturnega društva dr. Franca Steleta Tunjice vas konec tedna vabijo v njihovo družbo, kjer boste preživeli prijeten večer.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KD dr. Franca Steleta Tunjice
Tagi