V torek po finale!

Domžalčani so osvojili dolenjsko prestolnico in si odprli vrata do nastopa v velikem finalu Lige Nova KBM. Druga polfinalna tekma bo 23. maja v Domžalah, morebitna tretja pa 27. maja v Novem mestu.

Izbranci gostujočega trenerja Dejana Jakare so v nedeljo, že v začetku osme minute po trojki Američana Austina Luka povedli za deset točk (20:10). Popoln nadzor nad tekmeci, ki so jim pred časom prizadejali boleč poraz na finalni tekmi zaključnega turnirja regionalnega tekmovanja, so imeli skozi celoten prvi polčas, poldrugo minuto pred odhodom na veliki odmor pa je njihova prednost znašala velikih 15 točk (50:35).

Domžalčani so po zadetem metu Blaža Mahkovica za tri točke v začetku drugega polčasa povedli s 55:37, kar je bila tudi njihova najvišja prednost na tekmi, nato pa so varovanci domačega trenerja Gašperja Okorna naredili delni izid 11:0 in gostujočo klop prisilili v minuto odmora. Gostitelji so se jim v 29. minuti približali na šest (55:61), tri minute kasneje pa na pet točk (63:68).

Helios Suns Domžale lepo vabijo vse domžalčane v torek, 23. maja 2023 ob 20. uri v Športno dvorano Domžale na ogled druge polfinalne tekme. Uvrstitev v finale bi pomenila že peto zaporedno finale ekipe v zadnjih dveh sezonah in s tem izjemen uspeh domžalskega kolektiva.

Vstopnice bodo na voljo v torek od 18.45 ure dalje na blagajni dvorane, kjer bo mogoče dobiti tudi navijaške artikle po izjemni, znižani ceni!

Športni pozdrav!

Petra Petravič; Foto: Helios Suns Domžale

 

Tagi