V soboto vabljeni na Dobrodelni pohod na Sv. Primož

V soboto, 25. septembra, bo ekipa Modrih novic zopet organizirala Dobrodelni pohod na Sv. Primož. Skupaj z vami bomo že devetič uresničili naš slogan – dobra volja, dobra družba, dober namen. Pridite! Vreme bo lepo, zato vas vabimo, da ga preživite v odlični družbi. 

Poleg vseh pozornosti, ki so jih naši zvesti pohodniki že vajeni, smo letos pripravili še nekaj presenečenj, tako da bomo skupaj spet uresničili naš slogan Dobra volja, dobra družba, dober namen. Prav slednje pa je tudi najbolj pomembno – vsa sredstva, zbrana s prijavninami pohodnikov, so letos namenjena Ustanovi Petra Pavla Glavarja iz Komende. Finance seveda krojijo delovanje vseh nepridobitnih ustanov. Tudi zato bodo še toliko bolj dobrodošla sredstva, ki jih bomo zbrali na dobrodelnem pohodu »Zbrana sredstva bodo šla izključno v sklad socialne pomoči, kar pomeni, da bo na naslednjem razpisu na voljo več sredstev, namenjenih občanom, ki so se znašli v socialni stiski. Denar bo šel v prave roke,« poudarja Štefan Petkovšek, predsednik uprave Ustanove Petra Pavla Glavarja

Da pa pohodnice in pohodniki ne bodo samo hodili, smo poskrbeli za številna presenečenja in prijetno dogajanje na vrhu. Za zabavo bodo letos poskrbeli Gorenjski kvintet in Duo AjdČao, in sicer od 10.30 dalje.

Tokratni dobrodelni pohod Modrih novic je že deveti po vrsti. Ker revijo brezplačno prejemajo gospodinjstva v petih severno ljubljanskih občinah, so tudi sredstva, zbrana na pohodu, vsako leto namenjena organizaciji v eni izmed teh občin: tako smo prvo leto zbranih 1404 evrov namenili Centru za socialno delo Kamnik, drugo leto 2326 evrov Zvezi prijateljev mladine Domžale, tretje leto 2384 evrov Medobčinskemu društvu Sožitje Mengeš, četrto leto 2770 evrov Šolskemu skladu OŠ Komenda-Moste, peto leto 2815 evrov Šolskemu skladu OŠ Trzin in Vrtca Žabica Trzin, šesto leto 2936 evrov društvu Makadam iz Kamnika, sedmo leto 5613 evrov društvu ASPI iz Domžal in lani 4500 evrov Šolskemu skladu Osnovne šole Mengeš.

»Veseli smo, da se našega pohoda na Sv. Primož vsako leto udeleži več pohodnikov in pohodnic, predvsem pa smo ponosni, da nas nekateri udeleženci podpirajo že od prvega pohoda dalje. Pred nami je lepa in sončna sobota, tako da se že veselimo prijetnega, z dobrodelnostjo in dobro voljo prežetega dne,« pravijo člani organizacijske ekipe Modrih novic in vas vabijo, da ta dan preživite v njihovi družbi.

Za vse aktualne informacije spremljajte naš FB profil! Za udeležbo na dogodku je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.

Avtor: Modre novice; Foto: Modre novice

Tagi