V soboto prihaja Domžalski športni direndaj

Z gibanjem in miganjem do boljšega zdravja

V okviru projekta Športne unije Slovenije »Slovenija v gibanju«, Društvo Šola zdravja pripravlja športno rekreativno dopoldne Domžalski športni direndaj.

Prireditev bo v soboto, 29. marca 2014 med 8. in 14. uro na dveh lokacijah: Športni park Domžale in na rekreacijski osi ob Kamniški Bistrici od Ihana do Radomelj. Poskrbljeno bo za vse generacije. Štart bo v Športnem parku Domžale, na Košarkarskem igrišču, kjer se bodo udeleženci najprej spoznali s polurno telovadbo »1000 gibov«. Trem štartom ob različnih urah (8., 9. in 10. uri ) bo sledil pohod po sprehajalni poti ob Kamniški Bistrici od Ihana do Radomelj. Vsak udeleženec bo prejel kartonček z narisano traso in animatorskimi postajami. Pohod bo na dveh trasah, krajši (1800 m v eno smer) od Športnega parka Domžale do »vagona« in bo namenjena družinam z mlajšimi otroki. Daljša trasa (5100 m v eno smer) bo potekala od Športnega parka Domžale do Radomelj.
Kot sporočajo iz Društva Šola zdravja, bo poskrbljeno za animiranje udeležencev pohoda, saj bodo na obeh trasah postaje z animatorji iz različnih društev občine Domžale, ki bodo animirali udeležence s praktično predstavitvijo svojih dejavnosti. V primeru padavin bo prireditev odpadla.

Program:

  • Telovadba »1000 gibov« na Košarkarskem igrišču v Športnem parku Domžale: – 8.00 , 9.00 in 10.00 uri (30 min).
  • Direndajski pohod po sprehajalni poti ob Kamniški Bistrici od Ihana do Radomelj (začne se od 8.00 do 14.00 ure) .
  • Animatorske postaje – na Direndajskem pohodu bo 10 postaj z animatorji iz različnih društev.

Program pripravlja Društvo Šola zdravja v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, Ministrstvom za zdravje, Občino Domžale in Zavodom za šport in rekreacijo Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca (Miro Pivar)
Tagi