V soboto na domžalskem stadionu začetni udarec pripada Reneju

Nogometna sezona se počasi zaključuje. Nogometaši Domžal bodo v soboto, 17. maja 2014, ob 17. uri odigrali zadnjo domačo tekmo v letošnji sezoni, ko bodo gostili ljubljansko Olimpijo. Vendar pa tekma, z izjemo sosedskega rivalstva, nima pravega tekmovalnega naboja, saj bo nosila posebno sporočilo in to je solidarnost do sočloveka. Zbirali bodo hrano za Anino zvezdico in sredstva za malega Reneja, ki bo tudi opravil začetni udarec.

Z zbiranjem sredstev na stadionu bodo pomagali uresničiti sanje malemu Reneju, ki se je rodil z deformacijo desne noge in stopala. Že osmič v vsega dveh letih pa bodo v sodelovanju z Anino zvezdico pomagali tudi socialno ogroženim družinam, zato bo vstop na stadion mogoč že ob predložitvi dveh prehranskih izdelkov z daljšim rokom uporabe.

Zgodbo malega Reneja pozna že tako rekoč vsa Slovenija, saj je sprožila vrsto polemik o našem zdravstvu. Dejstvo je, da družina Reneja Muhameda Talića, ki le redkokdaj postavi nogometno žogo v kot, potrebuje veliko sredstev za uspešno zdravljenje deformirane noge in stopala malega navdušenca za nogomet. Dobrosrčna Slovenija je, skupaj z dobrotniki iz tujine, že zbrala 46.000 evrov za prvo operacijo, ki jo bo Rene kmalu opravil v Milanu. Seveda pa s to operacijo sanje prisrčnega fantka še niso uresničene, saj sledijo nadaljnji posegi na njegovi nogi in dolgotrajna rehabilitacija, ki zahteva veliko volje in tudi sredstev.

Vabljeni v soboto, 17. maja 2014, ob 17. uri na stadion v Domžale. Pomagajte tudi vi uresničiti sanje!

Avtor: Miha Ulčar; Foto,video: NK Domžale
Tagi