V Snovik prihaja 17. tradicionalni velikonočni sejem

Turistično društvo Tuhinjska dolina in Terme Snovik v nedeljo, 26. marca 2023, lepo vabijo na že 17. tradicionalni velikonočni sejem, ki bo potekal v prireditvenim šotoru v Snoviku pri termah. Tudi letos bo dišalo po velikonočnim dobrotah, domačini pa bodo pričarali pravo velikonočno vzdušje s prikazom obrti in rokodelskih spretnosti izdelave butaric.

Velikonočni sejem bo odprl vrata v nedeljo, 26. marca 2023 ob 10. uri, spremljal pa ga bo pisan zabavno – kulturni program. Tako bo za otroke in odrasle potekala ustvarjalna velikonočna delavnica s članicami društva in Osnovno šolo Šmartno v Tuhinju.

Točno ob 12. uri bo čas za težko pričakovano tekmovanje v spretnostnem ribanju hrena, v katerem se običajno pomerijo obiskovalci iz bližnje in daljne okolice. Letos bo tekmovanje potekalo že petič.

Sejem bo odprt do 16. ure. Omogočen bo tudi nakup velikonočnih dobrot (od domačega kruha in potic do medu, domačih rezancev, domačih lokalnih sirov in skute ter seveda suhomesnathi izdelkov) in drugih zanimovosti pri ponudnikih na stojnicah.

Velikonočni sejem ohranja tradicijo in spominja na stare navade in običaje, katere se trudijo ohranjati sekcije Turističnega društva Tuhinjska dolina in jih širiti med svojo publiko v želji, da ne bi zašle v pozabo.

Zabavno – kulturni program velikonočnega sejma

10:00: pričetek velikonočnega sejma

  • Nastop Godbe Tuhinjska dolina in nagovor predsednika Turističnega društva Tuhinjska dolina Ivana Hribarja

10:30: slavnostna otvoritev sejma in kulturni program

  • nagovor župana Občine Kamnik Mateja Slaparja, ljudski plesi učencev podružnične šole Sela pri Kamniku, harmonikarji prof. Smolnikarja Glasbene šole Kamnik, podelitev zahval razstavljalcem jaslic na božičnem pohodu

Tekom celega dneva:

  • ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle za izdelovanje velikonočnih okraskov, pirhov, voščilnic, prikaz izdeleva butaric.

12:00: 5. državno prvenstvo v hitrostnem ribanju hrena

Prijave za sodelovanje na 5. prvenstvu v hitrostnem ribanju hrena bodo potekale na dan prireditve do 11. ure ali na telefonski številki 051 312 416.

Na 17. tradicionalni velikonočni sejem v Snovik lepo vabljeni vsi ljubitelji tradicije, rokodelskih izdelkov in domačih dobrot. Pripravite se na velikonočne praznike in se v času Velike noči pridružite tudi številnim brezplačnim animacijskim aktivnostim v Termah Snovik, ki bodo potekale od 7. do 10. aprila 2023.

Za vas pripravljajo ustvarjalne delavnice barvanja pirhov in izdelovanja zajčkov, udeležili pa se boste lahko tudi čisto pravega lova na čokoladne jajčke, se podali na večerni pohod z baklami do izvira termalne vode ter se pridružili ostalim rednim aktivnostim, ki jih brezplačno izvajajo za obiskovalce bazena.

Petra Petravič; Foto: Terme Snovik

Tagi