V Poletno gledališče Studenec prihajajo Boris, Milena in Radko

14. kulturni poletni festival, ki se bo s številnimi prireditvami odvijal vse do druge polovice meseca avgusta, je v soboto, 24. maja 2014, v cerkvi sv. Lenarta na Krtin s koncertom Gorenjskega okteta, odprl svoja vrata. Prvi dogodek v Poletnem gledališču na Studencu bo gostovanje SNG Drame Ljubljana s komedijo Boris, Milena, Radko, ki jo bodo uprizorili v petek, 30. maja 2014, ob 21. uri.

V Komediji Boris, Milena, Radko, ki jo je režiral Dušan Jovanovič, nastopajo sami znani in izkušeni slovenski igralci (Milena Zupančič, Radko Polič, Boris Cavazza, Aloj Svete in Nina Valič), ki vas bodo v prijetnem ambientu Poletnega gledališča Studenec, s komedijo, ki govori o ljubezenskem trikotniku v zrelih letih, dodobra nasmejali. Zato predstave enostavno ne smete zamuditi.

Boris, Milena, Radko
Ljubezenski trikotnik med upokojeno igralko, njenim možem novinarjem in njenim ljubimcem, upokojenim kapitanom dolge plovbe, razburka strasti tako med udeleženci kot med opazovalci. So erotične in ljubezenske peripetije pri teh letih sploh še primerne? Ali pa, nasprotno, opozarjajo, da življenje ne varčuje s presenečenji, čeprav niso zmeraj za vse prijetna? Ta duhovita igra o ljubezenskem ognju v zrelih letih se sprašuje tudi o našem odnosu do življenja, ki ga vse preradi jemljemo kot samoumevno rutino.

Režiser – Dušan Jovanović
Scenografinja – Meta Hočevar
Kostumografinja – Jelena Proković
Skladatelj – Drago Ivanuša
Lektor – Arko
Asistent režije – Matjaž Ivanišin
Asistentka kostumografije – Katja Magister
Oblikovalec luči – Jaka Varmuž

Igrajo:
Milena Zupančič – Milena, igralka, 63 let
Radko Polič – Radko, novinar, 64 let
Boris Cavazza – Boris, kapitan dolge plovbe v pokoju, 67 let
Alojz Svete – Mama, Radkova mama, 97 let
Nina Valič – Alja, Milenina in Radkova hči, veterinarka, 35 let

Več o celotnem dogajanju na letošnjem 14. kulturnem poletnem festivalu Studenec 2014, si lahko ogledate TUKAJ ali pa v predstavitvenem videu zgoraj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana
Tagi