V občini Lukovica imajo novega prebivalca – medveda. Bodite previdni!

Odkar si je medved za svoje bivališče izbral teren med Blagovico in Trojanami, so jo vsi rokovnjači ucvrli na vse štiri strani sveta. Iz te novice ne želimo delati panike, vsekakor pa velja pozornost, če se boste odpravljali v tiste konce, predvsem v tamkajšnji gozd. Kaj je pritegnilo medveda, da si je za bivališče izbral Črni graben, se ne ve, ga pa že nekaj mesecev spremlja obveščevalna služba Lovske družine Trojane – Ožbolt.

Župan Občine Lukovica Matej Kotnik je na svojem facebook profilu objavil opozorilo, da si je medved za svoje bivališče izbral njihovo občino. Z objavo ni želel povzročati panike temveč je opozoril na pozornost. Medved, ki se je sprva zadrževal v globeli od Podmilja proti Dolinam, je že nekaj mesecev pod budnim očesom obveščevalne službe Lovske družine Trojane – Ožbolt.

Po besedah Kotnika medved v tem trenutku ne ogroža človeških življenj, o njegovem bivališču pa je obveščen tudi Zavod za gozdove Slovenije. Je pa tudi velika verjetnost, da je to trenutno samo njegovo začasno prebivališče, saj v Črnem grabnu ni takšnih globeli, kot so v kočevskih gozdovih.

Kotnik je še opozoril, da nihče more z gotovostjo napovedati, da ne bo več povzročena materialna škoda, vendar pa bodite previdni! Previdni z izleti v gozd in puščanjem psov v naravo, ki lahko razdražijo medveda, slednji pa postane nevaren tudi za lastnika … Če opazite kakšno nevarnost v zvezi z njim, se obrnite na Primoža Smrkolja (041 674 407) ali Franca Smrkolja (051 206 490) iz Lovske družine Trojane – Ožbolt.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: www.zverce.si
Tagi