V Moravčah se začenja Evropsko prvenstvo v ročni košnji

Moravče bodo od petka, 28. julija, do nedelje, 30. julija 2023 gostile Evropsko prvenstvo v ročni košnji. Lepo vabljeni k spremljanju tekmovalnega dela, poskrbljeno pa bo tudi za spremljevalni in zabavni program.

V tekmovalnem delu se bodo pomerile najmočnejše reprezentance iz evropskih držav in Slovenije, Evropsko prvenstvo pa bo ponudilo tudi bogat spremljevalni in zabavni program, v katerem sodelujejo ansambel Saša Avsenika, Jureta Zajca, Veseli svatje in Big Foot Mama.

Evropsko prvenstvo bo potekalo v Moravški dolini, v enem od najlepših kotičkov slovenskega predalpskega sveta. V dolini enajstih gradov in prek trideset mlinov. V dolini, kjer se ubrano povezujejo kulturno-zgodovinski spomeniki in naravne lepote. V dolini Jurija Vege, Friderika Barage, Franca Pirca, Frana Detele, Josipa Mala, Daneta Zajca in mnogih drugih. V dolini športnih šampionov, skakalcev Primoža Peterke in Lovra Kosa.

Vsem tekmovalcem bosta dobrodošlico izrekla župan Občine Moravče dr. Milan Balažic in evropska poslanka Ljudmila Novak.

Program Evropskega prvenstva v ročni košnji

Lepo vabljeni v najbolj jugovzhodni del Gorenjske, v Moravško dolino pod Limbarsko goro, kjer bo na izbranih lokacijah, ki so prikazane na spodnjem zemljevidu, od petka, 28. julija, do nedelje, 30. julija 2023 potekalo Evropsko prvenstvo v ročni košnji.

Petra Petravič; Foto: Občina Moravče

 

Tagi