V Kavarno Hiša prihaja Rudi Bučar (Trio)

V sredo 16. avgusta 2023 lepo vabljeni ob 20. uri v priljubljeno Kavarno Hiša na butični koncert izolskega kantavtorja, aranžerja in poustvarjalca istrske glasbene kulturne dediščine. V goste prihaja Rudi Bučar, istrski trubadur in večkratni zmagovalec festivalov, ki bo v Dobu pri Domžalah nastopal s svojim triom. Vse karte za koncert so žal že pošle. 

Rudi Bučar je vsestranski glasbenik, ki se je že v otroštvu naučil igrati klavir in kitaro. Leta 2012 je uspešno končal študij jazzovskega petja in aranžiranja na Akademiji za glasbo v Trstu. V najstniških letih ga je pritegnil rock, nakar je v novem tisočletju pričel širiti glasbena obzorja ter pod vplivom kultnega obalnega fotografa in glasbenika, pokojnega Luciana Kleve, pričel poglobljeno spoznavati in preučevati istrsko tradicijo.

Zadal si je, da bo zanimanje za istrske ljudske napeve prenesel zunaj regijskih meja. S svojim glasbenim ustvarjanjem tako že poldrugo desetletje ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino.

Leta 2003 je raziskovanje in soočanja z istrsko tradicijo ter dediščino pretvoril v samostojni album, prvenec »Kapot«, s čimer je tako glasbeno javnost, kakor tudi publiko, prvič navdušil s sodobno folk interpretacijo istrskih ljudskih napevov. Leta 2014 se je udeležil vseh treh večjih slovenskih glasbenih festivalov in kar na dveh tudi zmagal.

Rudi Bučar prihaja v priljubljeno Kavarno Hiša v sredo, 16. avgusta 2023 ob 20. uri.

Butični koncerti so v Kavarni Hiša izpeljani ne glede na vremensko napoved, zato si še pravočasno rezervirajte vstopnice, saj je njihovo število omejeno. Vstopnice so že naprodaj in sicer na tel. št.: 041 701 080 ali osebno v Kavarni Hiša, kjer lahko vstopnice tudi prevzamete. Koncert je razprodan!

V kolikor bo vreme dopuščalo, bo to letošnji prvi avgustovski butični koncert, ki ga bodo izpeljali na prekrasnem vrtu Kavarne Hiša v romantičnem soju večernih luči.

Avtor: Petra Petravič; Foto: Kavarna Hiša

 

Tagi