V Kamniku se ponovno obeta gorsko-kolesarski spektakel

Ferenčak v Kamniku v boj proti Halzerju, Krajnc napoveduje spektakel

Kamniške ulice bodo v soboto, 16. avgusta 2014, znova prizorišče gorsko-kolesarskega spektakla. Po junijskem 16. Kamniškem krosu, se bodo tokrat za naslove državnih prvakov pomerili tekmovalci in tekmovalke v atraktivnem eliminatorju. Organizacijo državnega prvenstva so po letu 2012 ponovno zaupali Calcit Bike Teamu, ki bo okrog 700 metrov dolgo progo speljal v centru Kamnika. Na startu bo prvo slovensko ime te discipline Miha Halzer, ki bo branil naslov iz lanskega leta, načrte pa mu bo skušal prekrižati Šentjurčan v Calcitovem dresu Urban Ferenčak.

GT-Garmin Bike Eliminator bo del dobro uveljavljenega Kamfesta, takoj po velikem finalu in podelitvi nagrad najboljšim pa bo na Malem gradu koncert skupine Laibach.

Lani sta na državnem prvenstvu v Ajdovščini barve Calcita v finalu četverice branila Urban Ferenčak in Rok Korošec, ki pa se zdaj dokazuje med cestnimi kolesarji. Korošec je sicer osvojil prvi naslov državnega prvaka na slovenskih tleh, ko je tekmovanje leta 2012 gostil Kamnik. Ferenčaku v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih, a se je izkazal na dveh močnih dirkah v eliminatorju v Avstriji, ko je bil tretji in četrti, minuli konec tedna pa je končal na petem mestu.

Tako kot vselej Urbana zanimajo najvišja mesta, vendar se zaveda, da se mora najprej prebiti v finale, nato pa opraviti še z Halzerjem, ki se je v zadnjih letih uveljavil kot eden najboljših sprinterjev na svetu.

»Potrudil se bom, vse bom dal od sebe. Boril sem bom na pošten način, ne tako kot se mi je zgodilo v Avstriji, ko sem zaprli in sem padel. Pričakujem, da bodo vsi najboljši na startu in bomo videli, kaj bo,« napoveduje Urban, ki pa ne bo imel tekmeca le v Halzerju. V boj za najvišja mesta se bo skušal vključiti tudi naš Gregor Krajnc, ki je na zadnjem preizkusu, na tekmi avstrijskega pokala, končal na drugem mestu, za Kamnik pa napoveduj spektakel. Tu bodo še Rok Skaza, Kevin Berginc in še kdo bi se lahko vmešal v boj v tej nepredvidljivi disciplini.

Državno prvenstvo se začne ob 15.30, ko bo ogled proge in trening. Kvalifikacije bodo uro kasneje, ob 17.30 se bodo na progo podali najmlajši so poganjalčki, ki bodo brez dvoma pokazali svoje veščine, ob 18.15 pa se začne zares z finalnimi vožnjami na izločanje.

Foto: Calcit Bike Team

Komentarji uporabnikov
Tagi