V Domžale prihaja ”potres”

Zaščitno-reševalna vaja "Domžale 2024"

Štab Civilne zaščite Domžale sporoča, da bo jutri, v četrtek, 24. oktobra 2024, med 13. in 18. uro v občini Domžale potekala zaščitno-reševalna vaja z naslovom “Domžale 2024”. Tema letošnje vaje bo simulacija večjega potresa, s katero bodo preverili pripravljenost in usklajenost delovanja enot, vključenih v sistem zaščite in reševanja.

V vaji bodo sodelovali različni akterji, vključno z gasilci, policijo, nujno medicinsko pomočjo, civilno zaščito ter ostalimi pomembnimi službami, ki so zadolžene za zaščito in reševanje v primeru naravnih nesreč. Njihova naloga bo usklajeno delovanje pri izvajanju ukrepov ob simulirani naravni nesreči.

Kraj izvedbe vaje

Dogajanje se bo odvijalo na več lokacijah, in sicer v Češminovem parku, Osnovni šoli Domžale ter na območju med Češminovim parkom in rondojem pri Policijski postaji Domžale. Na teh lokacijah bo potekala simulacija različnih scenarijev, kot so iskanje in reševanje ponesrečencev, zagotavljanje prve pomoči ter obvladovanje posledic potresa.

Prometne omejitve

Zaradi vaje bo v času izvajanja vzpostavljena popolna zapora Ljubljanske ceste, prav tako pa bodo omejitve veljale na območju okoli podjetij Kansai Helios Slovenija d.o.o., MM Količevo d.o.o. in Novartis. Obvoz bo ustrezno označen, zato prebivalce prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. Vsem udeležencem v prometu priporočajo, da se na dan vaje izogibajo omenjenim območjem in uporabijo alternativne poti.

Poziv občanom

Civilna zaščita Domžale ob tej priložnosti poziva občane, naj bodo med vajo strpni in naj upoštevajo navodila pristojnih služb. Vse aktivnosti bodo izvedene pod nadzorom strokovnjakov, tako da ni potrebe za skrb. Vaja je del rednih priprav za zagotavljanje varnosti in zaščite prebivalstva v primeru nepredvidenih dogodkov, kot je potres.

Vir: Občina Domžale

Pripravila: Karin Božič Zupančič

Tagi