V Domžalah z Denisem Avdićem in glasbeniki za vozilo paraplegikov

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine za prevoz svojih članic in članov nujno potrebuje novo prilagojeno kombinirano vozilo. Za varno vozilo s predelavo (klančina, zaradi transferja ločeni sedeži, pripenjalci za učvrstitev vozička, varnostni pasovi) potrebujemo okrog 42.000 evrov.

Od prevoza s kombi vozili je v veliki meri odvisno izvajanje posebnih socialnih programov, največ prevozov pa koristijo para- in tetraplegiki, ki zaradi težke gibalne oviranosti skoraj nimajo drugih možnosti. Z novim kombijem bo storitev hitrejša, varnejša in učinkovitejša.

Sredstva za kombi bodo zbirali s pomočjo dobrodelnega koncerta, ki ga organizirajo v četrtek, 28. maja 2015, ob 19. uri v Domžalah v Hali komunalnega centra. Koncert bo povezoval Denis Avdić, nastopili pa bodo Eva Černe, Nuša Derenda, Nuška Drašček, Eva Hren, Katrinas, Navihanke, Gadi, Mladi Gamsi, Omar Naber in Marko Vozelj. Program bo popestril plesni par na vozičku Barbara Šamperl in Klemen Pirman.

Vsi nastopajoči so se honorarju odpovedali, s pomočjo vstopnine (na Eventimu so vstopnice v predprodaji in na dan dogodka na voljo po enotni ceni 12 evrov) pa bodo skušali zbrati čimveč sredstev za nov kombi.

Sredstva zbirajo tudi s pomočjo SMS sporočil. S poslanim kratkim sporočilom na številko 1919 in ključno besedo »kombi« jim darujete 1 evro. Pogoji in pravila uporabe SMS storitev so objavljeni na spletni strani Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine (http://www.drustvo-para-lj.si/).

Mi bomo tam! Kaj pa vi?

Avtor: Miha Ullčar; Foto: Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine
Tagi