V Domžalah skupini za mladostnice in mladostnike

Mladostništvo je ranljivo obdobje, ki od staršev, učiteljev in ostalih odraslih zahteva veliko mero razumevanja in sprejemanja obdobja, kot takega, ki prinaša velik naboj in potencial za poln in zdrav razvoj. Ključno je, da se mladostniki lahko do konca izrazijo, poglobljeno debatirajo o različnih temah in razmišljajo o stvareh, situacijah, občutkih ter se opolnomočijo za zdravo spoprijemanje s stiskami in težavami. Terapevti Študijsko-raziskovalnega centra za družino enota Domžale bodo oktobra pričeli z dvema skupinama, ki bosta namenjeni mladostnicam in mladostnikom. Udeležba je brezplačna.

Prva skupina je namenjena mladostnicam in mladostnikom od 16-19 let, druga skupina pa mladostnicam in mladostnikom, od 13-15 let. Prva skupina se bo srečavala ob torkih, od 15-16. ure, druga skupina pa v četrtkih, od 16-17. ure.  Vsa srečanja bodo potekala v prostorih Študijsko-raziskovalnega centra za družino v Domžalah, Ljubljanska 64, Domžale.

Na skupini bomo razmišljali o tem, kakšen je zadovoljen najstnik, kakšen je »in« najstnik, o vzrokih podrejanja neki skupini, o medvrstniškem nasilju, o idealu lepote in še čem. Namen skupine je izboljšanje samopodobe mladostnic in mladostnikov, ubesedenje občutkov ter pogovor o tabu temah. Cilj skupine je lažje sprejemanje sebe in drugih, razumevanje lastnega telesa, misli in občutkov, povečanje vključenosti v socialno okolje, oblikovanje zdrave družbe in stikov, boljše soočanje s stresom, lažje reševanje konfliktov in boljša komunikacija.

Mladostnice in mladostniki se lahko v skupino prijavijo glede na starost.

  • Prva skupina, mladostniki od 16-19 let, srečanja ob torkih od 15-16. ure
  • Druga skupina, mladostniki od 13-15 let, srečanja ob četrtkih od 16-17. ure

Prijave potekajo po e-mailu: ana.trcek@srcdljubljana.com ( Ana Trček).

Lepo vabljeni k udeležbi. S srečanji bodo pričeli v mesecu oktobru.

Petra Petravič; Foto: canva.com

Predavanja, delavnice in skupine, ki potekajo v sklopu ŠOLE ZA DRUŽINO in jih organizira Študijsko-raziskovalni center za družino, enota Domžale, so za udeležence brezplačna, saj so sofinancirane s strani občine Domžale.

 

Tagi