Ustvarjalna in dobrodelna sobota na Matijevem Griču pri Gradiškem jezeru

Zaradi poplavljenega Gradiškega jezera, so bili organizatorji dobrodelne garažne razprodaje primorani le to prestaviti na nov datum. Razprodaja igrač in otroške opreme, ter ostalih rabljenih stvari, ki potrebujejo nov začetek, bo potekala to soboto, 8. oktobra 2022 na Matijevem Griču pri Gradiškem jezeru s pričetkom ob 10. uri skupaj z dobrodelnim kostanjevim piknikom.

Zainteresirani za prodajo rabljenih stvari se lahko še vedno oglasite na lena@d-frend.org ali pokličete Tomaža na tel: 070 812 242 in si pravočasno zagotovite svoj prodajni prostor. Cena prostora (slamnate kocke) znaša 10 EUR.

Vsi mali obiskovalci se boste lahko v spremstvu staršev ali samostojno, tekom dneva udeležili številnih dejavnosti in tako že v dopoldanskem času uživali v sankanju po slami in skakanju v slamnati bazen ter ustvarjalnosti v mivki.

V popoldanskem času pa so organizatorji za udeležence pripravili še brezplačno delavnico brazilskega jiu jitsa v izvedbi domžalske šole Gracie Barra in delavnico s predstavitvijo oblikovanja z glino. Mojstri jiu jitsa bodo otrokom pokazali različne tehnike in pristope, s pomočjo katerih se lahko na primeren in miroljuben način zoperstavijo morebitnim agresivnim in nasilnim provokacijam s strani sovrstnikov.

V sklopu delavnice pa se boste lahko otroci in odrasli preizkusili v izdelavi glinenih izdelkov na vreteno v izvedbi studia Biskvit. Privoščili pa si boste lahko tudi slastne rogljičke iz domače pekarne Srček.

Dogodke na Matijevem griču pripravljajo Zavod Vrba in sonce

Petra Koderman; Foto: Zavod Vrba in sonce

Tagi