Tudi letos bo Božičkov tek pravi praznični dogodek

3. Dobrodelni Božičkov tek in pohod

Božiček, vesoljček Izzy in Hrošček Simon že pridno trenirajo, da se bodo lahko v soboto, 16. decembra 2017, pridružili na 3. Dobrodelnem Božičkovem teku in pohodu, na katerem bodo Domu upokojencev Domžale pomagali zbrati denarna sredstva za nakup nadgradnje motomoeda, prilagojenega sobnega kolesa za osebe na invalidskih vozičkih in posteljah. Seveda ste lepo vabljeni tudi vi, da se pridružite na dobrodelnem Božičkovemu teku oziroma pohodu ali pa na spremljajočih prireditvah. Start in cilj ter spremljajoči program bo potekal na Stadionu v Domžalah.

V Športnem društvu Otok Športa, ki je organizator prireditve pravijo, da bo Božičkov tek pravi praznični dogodek, saj bodo udeleženci tekli v božičkovih kapicah ob spremljavi Godbe Domžale. Za otroke bodo pripravili otroški tek, ki bo dolg 400 m, za odrasle pa tek in pohod na 4 na 7 ali 10 km. Med tekom se boste lahko okrepčali s toplim čajem in piškoti na okrepčevalnici pri mostu na Viru. Zaradi boljše varnosti vam priporočajo tek z nočnimi svetilkami. Od 16.00 dalje bo potekal spremljevalni program, kjer se boste lahko fotografirali z Božičkom v “zimski idili” in fotografijo prejeli takoj, se pomerili v igri Tarča za simpatične nagrade in okrasili Jelko Želja. Tek bodo zaključili s slavnostno podelitvijo darilnega čeka direktorici Doma upokojencev Domžale, mag. Nataši Zalokar. No, tek bodo čisto zares zaključili tako kot se spodobi in sicer s torto.

ŠD Otok Športa bo letos že tretjič organiziral dobrodelni Božičkov tek. Soorganizatorja dogodka sta Občina Domžale in Zavod za šport in rekreacijo Domžale. »Prvo leto smo zbrana sredstva namenili dvema mamicama samohranilkama s predšolskimi otroki iz občine Domžale. Lansko leto smo zbrana sredstva namenili Zavodu Ciruis iz Kamnika za otroke s posebnimi potrebami, za nakup konja za hipoterapijo. Letos pa smo se odločili, da bomo zbrana sredstva od prijavnin podelili Domu upokojencev Domžale za nakup nadgradnje motomeda, ki je prilagojeno sobno kolo za osebe na invalidskih vozičkih oz. vadbo iz postelje,« so o letošnjem dobrodelnem namenu Božičkovega teka povedali v ŠD Otok Športa.

Opis tekaške poti

Otroški tek – 400 m. Pohod – 4 km. Tek 4, 7 ali 10 km.
Izbirate lahko med tekom ali pohodom, tako da bo naše druženje res športno in sproščeno. Začetek teka in pohoda je na stadionu, kjer naredimo en krog, nato pa zapustimo stadion skozi glavni vhod in zavijemo levo proti Kamniški Bistrici v smeri proti Kamniku. Zaključek teka in pohoda je ravno tako na stadionu. Pot bo delno osvetljena z lampijoni. Pri mostu čez Bistrico (pri Bernardiju) bo okrepčevalna postaja s toplim čajem in piškoti.

Priporočajo vam uporabo naglavnih svetilk. Pred iz za tekači se bo vozil “osvetljeni” kolesar. Na stadionu bodo poskrbeli za varnostno službo. Udeleženci hodijo in tečejo na lastno odgovornost.

Projekt Moja zvezda

Organizatorji tudi letos nadaljujejo s projektom Moja zvezda s katerim bodo izdelali lampijone in z njimi osvetlili stadion ter tekaško pot ob Bistrici. K sodelovanju so povabili okoliške šole in vrtce in že komaj čakajo na njihove umetniške kreacije.

Prijava na tek

Prijave preko spleta so mogoče do 14. 12. 2017. Na dan prireditve se lahko prijavite na info točki od 16.00 dalje. Zaradi lažje organizacije vas prosijo, da se prijavite čim prej. Otroški tek je brezplačen. Prijavnina za odrasli tek oz. pohod znaša 10 eur za posameznika, 7 eur na osebo za skupino (vsaj trije odrasli) ter 5 eur na osebo za družino (vsaj en odrasel in en otrok). Vsi prijavljeni preko spleta prejmejo spominsko božičkovo kapico. Prijavljeni na dan prireditve bodo prejeli božičkovo kapico, če jih bodo lahko zagotovili.

Kako je bilo lani na 2. dobrodelnem Božičkovem teku si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv Domžalca (Karin Božič), ŠD Otok Športa
Komentarji uporabnikov
Tagi