To soboto spet domžalska dobrodošlica – Solčavsko in Logarska dolina

Na ploščadi tržnice v Domžalah bodo to soboto, 5. julija 2014, še zadnjič pred poletnimi počitnicami izrekli dobrodošlico. Občina Domžale bo gostila Solčavsko in Logarsko dolino s turistično, etnološko in kulinarično ponudbo.

S Solčavskega in Logarske doline bodo v Domžale prišli Judita in Danijel Klemenšek z izletniške kmetije Klemenšek s prodajo suhomesnatih izdelkov, ocvirkov in drugih dobrot, Solčavske filcarke iz društva Bicka in Špela Orešnik pa bodo prikazale filcanje, izdelki iz filca pa bodo tudi na prodaj. Martin Slapnik se bo predstavil z lesenimi izdelki, ki bodo na prodaj.

Atelje Majnik z Marjeto Majnik nastopa s prodajo filcanih, vezenih in šivanih izdelkov, unikatnega nakita in domačih mil, Aktiv kmečkih žena pa bo predstavil lokalne kulinarične izdelke, to je solčavsko culico z mesninami, siri in marmeladami. Gostišče in muzej Firšt ter Etnološki park Fidov gaj z Janezom Firštom in Andrejo Eržen Firšt bo ponudil suhomesnate izdelke, domačo pašteto, domačo zavitke (štrudle), zeliščne čaje in žgane pijače ter zeliščna mazila in olja .

Predstavnike Solčavskega in Logarske doline bo spremljal Nejc Slapnik kot animator, računajo pa, da bo nastopila še glasbena zasedba Trio Šorli.

Avtor: Primož Hieng; Foto: solcavsko.info
Tagi