Stopimo skupaj in pomagajmo družini Zevnik iz Trzina, ki jim je v hudem požaru pogorelo ostrešje!

V torek, 5. septembra 2017, je družino Zevnik iz Trzina prizadela nesreča, saj jim je popolnoma zgorelo ostrešje stanovanjske hiše, poškodovani pa so bili tudi spodnji bivalni prostori, o čemer smo poročali tudi na našem portalu. Pri tem pa je nastala škoda v višini okrog 100.000 evrov. 

Po poročanju časopisa Slovenske novice, je do požara prišlo pri tem, ko je lastnik želel z brenerjem odstraniti nadležne ose, ki so si naredile gnezdo v desnem zgornjem kotu enega izmed oken, saj jim do živega niso prišli niti insekticidi, ose pa so bile že tako nadležne, da so letale tudi po hiši. Žal pa je ogenj iz brenerja takoj zajel ostrešje in predel fasade prekrit z deskami ter se nato v hipu razširil na celotno ostrešje. Lastnik se po poročanju Slovenskih novic zaveda napake, ki jo je naredil s tem, ko se je lotil osjega gnezda z ognjem, žal pa napake ni mogoče več popraviti, saj je nastalo za okrog 100.000 evrov škode. Ob tem je potrebno dodati, da so Zevnikovi ravno lani zamenjali staro ostrešje z novim.

Slovenci smo vedno dokazali, da znamo pomagati sočloveku, ki potrebuje pomoč in če kdo v tem trenutku potrebuje pomoč, je to zagotovo družina Zevnik, ki jim je v hudem požaru pogorelo ostrešje stanovanjske hiše. V Zbiranje pomoči se je vključilo tudi Območno združenje Rdečega Križa Domžale, kamor lahko nakažete finančna sredstva. In še nekaj je. Šteje vsaka pomoč, vsak evro je več kot dobrodošel!

Pomoč lahko darujete na:

Območno združenje Rdečega Križa Domžale,
KORK Trzin,

TRR: 0230-0001-0083-262,
Sklic: 967005,
Namen: POŽAR-ZEVNIK

Avtor: Miha Ulčar
Tagi