Stik z otrokom – čustveno varni odnosi

Septembra se pričenja sklop predavanj na temo starševstva in partnerstva, ter delavnic za otroke in mladostnike, ki jih organizirajo terapevti Študijsko-raziskovalnega centra za družino, enote Domžale. Tema prvega predavanja v okviru Šole za družino v Domžalah bo Stik z otrokom – čustveno varni odnosi.

STIK je nekaj, s čemer se rodimo, vendar ga je potrebno negovati, razvijati in ohranjati. Potreba po stiku in občutku varnosti, je vrojena v centralnem živčnem sistemu človeka, odnosi so tako ključna matrica za osnoven in popoln razvoj.

Vse pogosteje pa ugotavljamo, da se tako otroci, najstniki, kot tudi odrasli, zatekamo v razna družbena omrežja in tam iščemo nadomestke za odnose. Ob tem pa ugotavljamo, kako izgubljamo prsten človeški stik in družinsko življenje, čeprav si ga vsi tako zelo želimo, po njem hrepenimo in ga nujno potrebujemo.

Starševstvo nas vedno znova vabi, da se razvijamo ob otroku in da se on razvija ob nas. Udeleženci bodo imeli na predavanju priložnost pogledati, kako se stik med odraslim in otrokom razvija, kako ga negovati še posebej v času najstništva, saj je takrat preizkušnja stika v družini največja.

Lepo vabljeni v Center za mlade Domžale, kjer bo v četrtek, 22. septembra ob 18.uri potekalo predavanje in delavnica z naslovom Stik z otrokom – čustveno varni odnosi, ki ga bo vodila Lidija Bašič Jančar, zakonska in družinska terapevtka, Študijsko-raziskovalni center za družino, enota Domžale. Predavanje bo trajalo 40 min, nato bo na vrsti 40 min delavnica, kjer bodo lahko udeleženci preko zanimivega vpogleda vase, podano vsebino tudi ponotranjili.

Predavanje je brezplačno, obvezne pa so prijave preko elektronske pošte: info@czm-domzale.si ali na telefonski številki 040 255 568.

Lepo vabljeni

Petra Petravič: Foto: Moj fokus/canva

 

Tagi