Srečanja za mlade in adventni utrinki za mlade družine

V župniji Domžale za prihajajoči adventni čas pripravljajo posebna srečanja za mlade in adventne utrinke za mlade družine.

V letošnjem adventnem času (to je štiri tedenski čas pred božičem) so se v župniji Domžale odločili, da bodo posebno pozornost namenili mladini. Mladina je tista skupina ljudi, ki se prevečkrat zapre v zavetje varnega doma, se usede na dober stol pred računalniškim zaslonom in čaka, da svet od zunaj pride k njim domov. To, da so zjutraj vstali in šli v šolo, se zdi popolnoma dovolj. Popoldanski čas in vikendi, pa so namenjeni temu, da se odpočijejo, dajo svoje življenje na reset in včasih preko ekranov samo še spremljajo življenja drugih, namesto, da bi živeli svoje življenje. No, nekaj časa porabijo seveda tudi za učenje in gospodinjska opravila.

Za mlade od devetega razreda naprej bodo zato v veroučnih prostorih organizirani štirje posebni sobotni večeri:( 26. 11. , 3. 12., 10.12. in 17. 12. ). Večere bo za mlade pripravil in vodil Janez Meden, ki ga mladi že poznajo, saj je bil pred leti že dejaven v Domžalah. Za mlade bo pripravil kratke nagovore in posebne izzive.

Pred srečanjem pa so mladi povabljeni že k večerni sveti maši, ki je v župnijski cerkvi ob 18.00. Pri tej maši bo celoten adventni čas prepeval mladinski zbor, ki ga vodijo Katarina in Marjeta Banko, ter Ajda Kričaj. Da bo petje ubrano in tudi za uho vseh čimbolj prijetno, so prav vsi mladi povabljeni tudi na pevsko vajo, ki bo vse adventne sobote ob 17.00.

Posebno srečanje bo tudi v petek, 23. 12. ob 18.30. Takrat bo v cerkvi Večer usmiljenja, na katerem so mladi še posebej dobrodošli.

Obogatitven program pa bo pripravljen tudi za družine s predšolskimi in osnovnošolskimi otroki. V soboto 26. 11. bodo animatorji skupaj z odraslimi skavti za njih pripravili oratorijski dan, na katerem si bodo prav vsi lahko izdelali tudi svoj adventni venček, ki jih bo spremljal čez celoten adventni čas.

Za družine z otroki pa bodo celoten adventni čas pripravljeni tudi 15 minutni adventni utrinki z Goričice. Ob 19.45 se bodo lahko povezali z drugimi družinami preko videokonferenčnega sistema ali facebooka župnije Domžale. Učili se bodo pesmi, slišali zanimive zgodbe in drug drugega spodbujali v tem, da se vsak dan znova trudimo delati dobra dela (da se pozdravljamo, znamo reči hvala, pomagamo, … ) Povezave za adventne utrinke boste lahko našli na spletni strani župnije Domžale.

Petra Petravič; Foto: župnija Domžale/canva.com

Tagi