Snoviško poletje tudi v znamenju kulinaričnih dogodkov in glasbenih večerov

Letošnje poletno dogajanje v Termah Snovik je v polnem razmahu. Snoviško poletje bo postreglo z več kot 400 animacijskimi programi, dogajanje pa bodo v Termah Snovik začinili tudi s kulinaričnimi dogodki in poletnimi glasbenimi večeri. Ker v termah spodbujajo uživanje lokalne hrane, bo v ospredju tuhinjska postrv, lokalna specialiteta v Tuhinjski dolini.

Najbolj okusen dogodek poletja bo v soboto, 22. julija 2023, ko bodo v najvišje ležečih slovenskih termah za vas pripravili kulinarični dogodek POSTRVIJADO, na katerem boste lahko uživali v tradicionalni tuhinjski postrvi in izbranih vrhunskih vinih.

Okusne ribe bodo postrežene sveže, tako da boste lahko uživali v njihovi hrustljavi zunanjosti in sočnem, nežnem mesu. Seveda pa ne bo manjkalo tudi odličnih izbranih vin, ki se bodo podali okusom postrvi. Vina so skrbno izbrana pri Koželju, Hiši dobrih vin, in bodo ponudila širok spekter okusov, ki bodo zadovoljili tudi najzahtevnejše ljubitelje vina.

Dogajanje bo postavljeno na dve prizorišči, na zunanji bazen in na Kneippovo zunanjo teraso. Snovičkova kuhinja bo na zunanjem bazenu pripravljala tuhinjsko postrv od 15. do 18. ure. Na voljo bodo vina iz linije Dar sonca. Poleg tega boste imeli priložnost uživati v poletju na bazenih v objemu gozdov, daleč stran od mestnega vrveža.

Na zunanji Kneippovi terasi pa boste lahko uživali pozno popoldne od 18. ure in vse tja do 22. ure v objemu gozdov ob prijetnih melodijah mladega tria CITRIN BAND. Kulinarično vinski večer bo zaokrožen z Vini Benedetič.

Pod zvezdanatim poletnim nebom pa se jim v Tuhinjski dolini pridružite na glasbenih poletnih večerih tudi vsak četrtek od 18. ure naprej na zunanji terasi pred termami. Za glasbo v živo bo skrbel Zoran Golavšek, gostje pa se boste lahko zavrteli ob prijetnih melodijah.

Za osvežitev s poletnimi pijačami in okusno poletno hrano pa bodo skrbeli v restavraciji Potočka.

Četrtkovi termini od 20. 7. do 24. 8. 2023 od 18:00 do 22:00:

  • Četrtek, 20. 7. 2023 Aperol zabava z barmanom, glasbo v živo in jedmi z žara
  • Četrtek, 27. 7. 2023 Glasbeni poletni večer z glasbo v živo
  • Četrtek, 3. 8 . 2023 Glasbeni poletni večer z izbranimi jedmi (školjke na buzaro, flamsteak na rukoli in parmezanom) in vinarjem s Hiše dobrih vin Koželj
  • Četrtek, 10. 8. 2023 Aperol party zabava z barmanom, glasbo v živo
  • Četrtek, 17. 8. 2023 Glasbeni poletni večer z glasbo v živo
  • Četrtek, 24. 8. 2023 Glasbeni poletni večer z glasbo v živo

V primeru dežja glasbeni večeri niso izvedeni.

Petra Petravič; Foto: Arhiv Term Snovik

 

Tagi