Slovenska prestolnica bo gostila že tretji mednarodni polmaraton v hitrostnem rolanju

Rolerski klub Ljubljana je končal z vsemi nujno potrebnimi pripravami za izvedbo tretjega mednarodnega polmaratona v hitrostnem rolanju na 21 km, ki bo potekal na ljubljanski vpadnici. In sicer na – Štajerski cesti od rondoja Tomačevo do rondoja s Kranjčevo ulico – v nedeljo 21. avgusta.

Začetek tekmovanja je predviden ob 9. uri. Krožno tekmovalno traso bodo morali najprej prevoziti tekmovalci na tekaških rolkah, nato bodo na vrsti ročni kolesarji. Glavni štart roleristov je predviden ob 10.30 uri.

Trenutno je prijavljenih okoli 50 tekmovalcev od rekreativcev do profesionalcev. Svojo udeležbo je napovedala tudi profesionalna ekipa iz Nemčije Rollerblade. Prijavila je tri tekmovalce v moški konkurenci in eno tekmovalko.

Prikaz trase

Organizatorji sprejemajo prijave prek spleta vse tja do petka 19. avgusta 2022 s klikom na spletno stran ali v soboto 20. avgusta 2022 na prijavni točki, ki se bo nahajala pri spodnjem vhodu v parkirno hišo v Stožicah. Vsak udeleženec bo prejel darilno vrečko in spominsko medaljo. Za najboljše v posameznih skupinah je razpisan nagradni sklad.

Tekmovanje bo zanimivo tudi za gledalce, ki si ga bodo lahko brezplačno ogledali iz nabrežin nad štiripasovno Štajersko cesto. Le ta bo na omenjenem odseku, zaprta za ves promet do 14. ure.

Petra Petravič; Foto: Rolerski klub Ljubljana

 

Tagi