Skupinska jutranja telovadba tudi letos na Tartinijevem trgu v Piranu

Meseca maja letos je oranžna barva prekrila Športni park v Domžalah, ki je gostil telovadce vseh slovenskih skupin Društva Šola zdravja. V soboto 31. avgusta, pa bo tako kot lani, telovadce gostil Tartinijev trg v Piranu, ki bo že peto leto rezerviran za skupinsko jutranjo telovadbo »1000 gibov«.

Telovadbo bo vodil idejni vodja in ustanovitelj društva Šola zdravja, Nikolay Grishin, dr. med. Vseslovensko srečanje skupin Šole zdravja »Telovadimo v Piranu« se je v tem delu Slovenije že dodobra zasidralo. Veselijo se ga tako člani društva kot tudi domačini in turisti. Člani pridejo iz različnih krajev po Sloveniji in jim je to priložnost za ponovno skupinsko srečanje. Tudi vsak mimoidoči se lahko pridruži oranžnim telovadcem ter ob navodilih dr Grishina pol ure nemoteno telovadi ter svoj dan začne prijetno in zdravo.

Začetek telovadbe bo ob 8.30. uri, pred tem pa bo zbrane pozdravil piranski župan, Peter Bossman in drugi pomembni gostje: povabljeni so predsednik države, Borut Pahor, minister za izobraževanje, znanost in šport, Jernej Pikalo, minister za zdravje, Tomaž Gantar, povabljeni pa so tudi okoliški župani in številna društva.

Društvo Šola zdravja ima trenutno 55 aktivnih skupin, ki vsako jutro, ne glede na vremenske razmere, telovadijo na javnih površinah po vsej Sloveniji. Število novih članov vse bolj narašča, kar gre v prid zdravju vseh državljanov. Moto društva je, da le zdrav človek lahko prispeva k zdravi družbi. Telovadbo vodijo za to usposobljeni prostovoljci. Čeprav se telovadbe udeležujejo večinoma starejši ljudje, so vaje enostavne in primerne za ljudi vseh starosti. Z ustanavljanjem skupin po vsej Sloveniji se društvo Šola zdravja trudi povečati delež telesno aktivnih oseb ne glede na spol, starost, družbeno-socialni status ali versko in politično prepričanje. Prav skupinska srečanja v različnih slovenskih regijah (na leto jih pripravijo tri do štiri krat), pripomorejo k informiranju in osveščanju ljudi, kako pomembna je vsakodnevna telesna aktivnost za naše zdravje.

Naj spomnimo, da v občini Domžale že potekajo jutranje telovadbe v naslednjih skupinah, ki se jim lahko pridružite: Skupina Domžale (na travi, v drevoredu 88 lip), Skupina Domžale – Stob (na koncu Vodovodne ceste, na začetku Mengeškega polja), Skupina Dob (ob nogometnem igrišču), Skupina Ihan (na rokometnem igrišču poleg nogometnega), Skupina Radomlje (med dvema mostovoma ob Kamniški Bistrici), Skupina Vir pri Domžalah (na travnatem nogometnem igrišču poleg fitnesa na prostem).

Društvo Šola zdravja skrbi za zdravje državljanov in dobro počutje brez drage športne opreme in to v domačem okolju. Potrebujete le dobro voljo in udobna oblačila.

Reportažo o vseslovenskem srečanju skupin v Domžalah si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv Domžalca (vseslovensko srečanje v Domžalah)
Tagi