Skozi dih v srce – delavnica dihanja

Vabljeni v Kulturni dom Radomlje

Kulturno prosvetno društvo Drouz, sekcija Srčne srečnice, aktivno delujemo že drugo leto. Naše delovanje se je pričelo v jeseni leta 2022. Takratna, delno kaotična situacija nam je dala idejo, da si lepo življenje moramo ustvarjati sami. Da smo odgovorni za svoje misli in dejanja, za svoje boljše počutje. Kdo, če ne vsak posameznik, bo poskrbel, da nam bo skupaj vsem lepše. Pri delovanju nas podpira Občina Domžale in KS Radomlje.

Letos je rdeča nit dogodkov, ki jih bomo organizirali, Srčenje.

Drugi dogodek, ki ga pripravljamo, bo s pričetkom ob 19.00 uri potekal v Kodrovi dvorani KD Radomlje 19. 3. 2024 in nosi naslov SKOZI DIH V SRCE. Delavnico dihanja bo vodila Mateja Gradišek.

Vstop je prost s priporočenim darom 10€.

Število mest je omejeno. Prosimo za rezervacijo na e-naslov ema.smodis@gmail.com.

Mateja Gradišek

Mateja je znanje, ki ga zdaj deli z znanja željnimi, pridobila pred dvajsetimi leti. Takrat je spoznala in se na podlagi tega spoznanja odločila, da mora ukrepati in svoje življenje vzeti v svoje roke. Z vdihom se naše življenje začne, z izdihom se konča, … Zelo je pomemben način in kvaliteta dihanja za kvalitetno življenje. Sliši se preprosto.

SKOZI DIH V SRCE

Vabljeni v krog zavestnega dihanja z Matejo, kjer bo na svojstven način usmerila vašo pozornost na pomembnost dihanja v življenju, saj se največkrat niti ne zavedamo, kakšne dobrobiti prinaša pravilno in zavestno dihanje za zdravje našega telesa in psihično dobro počutje. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami vas bo vodila skozi praktičen prikaz različnih tehnik dihanja in vam položila na srce, da jih redno izvajajte tudi sami – doma, med hojo, v službi …

Na praktičnih primerih iz vsakodnevnega življenja vam bo razkrila, katere težave, izzive, bolečino … lahko dobesedno le predihamo, da se umirimo in v mirnem stanju sprejemamo manjše in večje odločitve. Le en dih nas včasih loči od prave odločitve.

Matejin cilj je, da vas prepriča, da boste zase naredili izjemno pomemben korak in boste v prvem tednu po tej delavnici zavestno dihali vsaj dve minuti na dan. Namreč, ko se z dihanjem umirimo, s tem nadzorujemo stres, ki je naš vsakdanji sopotnik. S pravilnim dihanjem se celice znebijo starih zapisov. Torej – teorija ni dovolj, zato vas Mateja vabi, da se aktivirate in sami naredite prve korake in z nami potujete skozi dih v srce.

Srčno vabljeni.

Naročnik oglasa: Kulturno prosvetno društvo Drouz; Foto: canva.com

Tagi