S planinskim društvom Domžale na pohod po Kamenjaku

Planinsko društvo Domžale lepo vabi v soboto, 21. maja 2022, da se jim pridružite na pohodu po Kamenjaku. Zbirno mesto je parkirišče v Športnem parku Domžale na Kopališki ulici v Domžalah, ob 6.30 uri. Z avtobusom se boste odpeljali v bližino Pule.

Na izletu boste prehodili najjužnejši del Istre, rt Kamenjak. Med potjo bo veliko priložnosti za fotografiranje razgibane obale s skritimi zalivi. Spoznavali se boste z divjimi orhidejami, saj jih na Kamenjaku raste vsaj 30 različnih vrst poleg obilice ostalega mediteranskega rastlinja. V parku lahko na kamnitih tleh najdete tudi prastare odtise dinozavrov.

Ker se boste gibali na področju naravovarstvenega parka, se boste peš po drugi poti tudi vrnili do avtobusa. Skupne hoje bo za približno štiri ure, zato so obvezni dobri pohodniški čevlji ter dovolj tekočine v nahrbtniku.

Ustavili se boste na Istrski farmi in Safari baru, kjer so na voljo hitri prigrizki (možno plačilo le v hrvaških kunah). Lahko pa se boste na razgibani obali okrepčali z malico iz nahrbtnika.

Predviden povratek v Domžale je po 20. uri. Obvezno imejte s sabo veljaven osebni dokument (potni list ali osebno izkaznico) za prestop državne meje.

Prispevek udeležencev za prevoz je 20 eur za člane s planinsko izkaznico PZS, 25 eur za ostale,​ za otroke (P+O) v spremstvu odraslih prispevka ni.

Zaradi organizacije izleta so prijave obvezne do vključno srede, 18. maja, oziroma zasedbe mest na avtobusu.

Za prijave in več informacij o pohodu pokličite ali pošljite SMS Heleni Kermauner, vodnici PZS, na tel. 041 731 797.

Lepo vabljeni!

Petra Petravič

 

Komentarji uporabnikov
Tagi