S Planinskim društvom Domžale na družinski izlet po Pliskini poti

Izlet bo potekal okviru Vodniškega odseka Planinskega društva Domžale. Namenjen in prilagojen je družinam z mlajšimi otroki.

Nedelja, 16. oktober 2022.

Zbirno mesto: Pliskovica (začetek Pliskine poti) ob 10.00.

Priporočamo, da avto parkirate na urejenem parkirišču ob glavni cesti pred vasjo (do zbirnega mesta cca 300 m).

Vožnja z lastnimi osebnimi vozili (iz Domžal cca 1h15min).

Opis: Pliskina pot je krožna učna pot preko tipične kraške pokrajine, saj se nahaja v samem osrčju Krasa. Po poti nas bodo vodile posebne oznake, v kamen vklesane ovčke, simbol Pliskovice. Pot vodi mimo številnih kamnitih zidov, skozi tipični kraški gozd – gmajno, mimo vrtač, lokev, vinogradov in seveda ruja. In ravno jesenski čas ponuja najlepšo paleto rumeno rdečih odtenkov Krasa, ki ga pričarata predvsem ruj in tudi listi vinske trte.

Po izletu si lahko družine v lastni režiji ogledate še katero zanimivost na Krasu.

Povratek: v popoldanskih urah.

Težavnost: Pot je lahka, vzpona je minimalno, primerna je tudi za mlajše otroke. Hoje bo skupno okoli 3 ure v otroškem tempu.

Oprema: udobni pohodni čevlji, primerno velik nahrbtnik, udobna pohodna oblačila (več slojev za lažje uravnavanje temperature), zaščitna oprema proti morebitnemu mrazu ali soncu, pijača in hrana iz lastnega nahrbtnika, dnevnik cici ali mladega planinca.

Cena: Prijavnine ni, vožnjo si uredi vsaka družina oz. udeleženci po svoje.

Prijave: na e-naslov dusan.prasnikar@gmail.com ali na mobilni telefon 031 694 134 do sobote, 15. 10. 2022, do 19h. Na ta kontakta dobite tudi vsa dodatna pojasnila.

Vodja: Dušan Prašnikar, vodnik Planinske zveze Slovenije.

Lepo vabljeni!

Petra Koderman; Foto: Planinsko društvo Domžale

Tagi