S Knjižnico Domžale v poletje

Tudi letos v Knjižnici Domžale v času poletnih počitnic pripravljamo pester poletni program!
Vsak torek in petek od 10.00 do 12.00 vabimo osnovnošolce, da preživijo čas v dobri družbi in se nam pridružijo ob družabnih igrah, ki potekajo pod naslovom ODKLOPI SE!

V poletnih mesecih vas vabimo k sodelovanju pri bralno-spodbujevalnih projektih: Čudežni kovček, Pravljična lutkarija, Zvedavček in Poletni KRIŽ-KRAŽ. Knjižničarji smo za vas izbrali kvalitetno gradivo ter obilo idej za ustvarjanje in urjenje domišljije. Povabljeni v svet pravljic! Otroke med 6. in 10. letom vabimo, da se nam pridružijo na Želvinem poletnem bralnem popotovanju. Zgibanko z navodili in nalogami lahko dobijo na Oddelku za otroke in mladino. V seznam bralnih dni vpišejo, kaj so brali. Mama, oče, dedek, babica ali druga odrasla oseba pa bo s podpisom potrdil/-a, da so brali vsaj 20 minut na dan. Zbrati je potrebno tudi tri žige, vpisati podatke in do 15. septembra oddati izpolnjeno zgibanko v Knjižnici Domžale ali njenih enotah.

Vabimo pa tudi mlade bralce med 10. in 15. letom , da se nam pridružijo pri projektu Poletje s knjigo. Zgibanko z navodili lahko prevzamete na Oddelku za otroke in mladino. Poletje si popestrite s knjigami, izpolnite zgibanko in se potegujte za lepe nagrade.

Sodelujte tudi pri e-bralni znački za odrasle Branje v oblaku. V letošnjem letu lahko izbirate poljubne knjige z dveh portalov: portal BIBLOS in portal EBSCO. Več informacij o e-bralni znački ter povezave in navodila obeh portalov najdete na www.knjiznica-domzale.si. Projekt traja do 17. septembra 2016.
Našim bralcem želimo ponuditi kakovostno literaturo tudi v času letnega oddiha. Izbor gradiva pripravljajo bibliotekarji na oddelku. Knjige izpostavijo v posebnem kotičku z naslovom Knjižničarji priporočajo. Knjige so premišljeno izbrane, med uporabniki manj iskane in tudi sicer pogosto prezrte na knjižnih policah. Namenjene so bralcem, ki hočejo več.

Uživajte v Knjižnici v objemu narave! Vsak četrtek v juliju in avgustu vas v primeru lepega vremena med 17.00 in 20.00 vabimo, da se nam bralci vseh generacij pridružite v Češminovem parku v bralnem kotičku, kjer lahko v prijetnem hladu stare krošnje odpotujete v domišljijski svet. V miru boste lahko prebirali zanimive knjige in revije, se zatopili v čaroben svet branja ter svoja mnenja in vtise delili z drugimi. Otroci bodo z animatorko tudi ustvarjali in poslušali pravljice ter se prepustili brezskrbnemu počitniškemu rajanju.

Poleti vas vabimo tudi, da sodelujete na fotografskem natečaju in v fotografije ujamete svoj najljubši trenutek s knjigo. Fotografirate lahko s katerokoli napravo – telefonom, fotoaparatom… in knjigo, ki bo ujeta v podobi, na kratko tudi predstavite. Podrobnosti o natečaju preberite na spletni strani knjižnice in FB.

Tudi letos vas vabimo k prebiranju knjig na svežem zraku, na klopci, v senci pod drevesom ali ob otroškem igrišču. Knjigobežnice, samostoječe mini izposojevalnice knjig na prostem, vas letos čakajo na naslednjih lokacijah: Češminov park, Šumberk, Vir pri baru Sahara, počivališče Homec pri peš brvi, Dob park Močilnik, Groblje drevored, Vir ob leseni skulpturi v parku, počivališče ob plinski postaji.
V sodelovanju z Arboretumom Volčji potok pripravljamo posebno zbirko gradiva, ki si jo obiskovalci parka lahko prosto izposodijo na izbranih mestih. Tako lahko v naravi uživajo z dobro knjigo, ki jo ob odhodu iz parka vrnejo. Knjige, ki jih ne uspejo prebrati ali pa bi jih radi ponovno brali, si lahko izposodijo na dom v domžalski knjižnici.

V sodelovanju s Kopališčem Domžale pa pripravimo posebno zbirko gradiva in jo izposojamo obiskovalcem na domžalskem bazenu za čas obiska bazena. Knjige ter revije so namenjene otrokom in odraslim kopalcem. Knjige, ki jih ne uspejo prebrati, lahko rezervirajo za naslednji obisk ali pa si jih izposodijo v knjižnici. Vabimo vas tudi k ogledu poletnega urnika ter spletne strani knjižnice in FB. 


Prijetno poletje v družbi dobrih knjig.
 

Avtor: Katja Šimenc, Knjižnica Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi