Rožni dan na planini

Lepo vabimo vse ljubitelje gorskega cvetja na vsakoletni Rožni dan na Veliki planini, ki bo letos v soboto, 1. junija 2024.

Po spoznavnem pozdravu ob skodelici planinskega čaja v Domžalskem planinskem domu na Veliki planini bomo odšli na obhod po planini. Po zboru in druženju pri Domžalskem domu se spustimo do Kofc (Kofce in Male Kofce), nato se skozi Veliki Stan povzpnemo do Vetrnic. Lahko se tudi spustimo vanju. Vrnemo se pa čez Planjavo in Poljanski rob do Domžalskega doma. Vodil nas bo Bojan Pollak, ki že od mladosti raziskuje vse stezice ter živi s planino in gorskim svetom. Hoje s postanki bo za približno tri ure, pohod pa je namenjen spoznavanju rastlinske pestrosti in skrivnostnemu življenju rož na planini.

Tokrat bo z nami Alenka Mihorič, dolgoletna članica Botaničnega društva Slovenije in izvrstna poznavalka gorskega cvetja. Pretekla leta smo Rožni dan posvetili kamniški murki, arniki in sviščem, letos bo dan namenjen spoznavanju značilnosti in dobrobiti ranjaka in plahtice. Rož seveda ne bomo trgali, raje bomo užili ta dan v vsej svoji lepoti.

Do izhodišča pri Domžalskem planinskem domu na Veliki planini pride vsak sam. Prijave za udeležbo so obvezne, saj je število udeležencev Rožnega dne omejeno na skupino, ki lahko sledi razlagi. Ob potrditvi prijave boste izvedeli za točno uro pričetka dogodka.

Prijave zbiramo do zapolnitve mest prek SMS na tel. 041 731 797, Helena Kermauner.

Pri organizaciji in izvedbi pohoda sodelujemo člani Planinskega društva Bajtar, Planinskega društva Kamnik in Planinskega društva Domžale. Lepo vabljeni!

Avtor: Helena Kermauner, PD Domžale; Foto: PD Domžale

 

Tagi