Razpisi in izzivi za nevladne organizacije v občini Domžale

Stičišče Središče vabi društva, zasebne zavode in fundacije, s sedežem v občini Domžale na spletno delavnico  v torek, 6. september 2022, med 18.00–19.30 uro, kjer se bodo udeleženci seznanili s priložnostmi za financiranje in imeli pa tudi odprt prostor za pogovor o številnih izzivih, s katerimi se srečujejo nevladne organizacije pri javnih razpisih. Priložnost bo tudi za pogovor o konkretnih pobudah za izboljšave.

Program delavnice:

1. del:
Razpisi
 evropski, nacionalni in občinski razpisi ter drugi viri – kateri so na voljo, kje jih najti, kako oceniti ustreznost razpisa za svojo NVO
Prijave na razpise: uspešne in neuspešne prijave – kaj jih loči, kako zasnovati dobro, uspešno projektno prijavo

2. del:
Razprava o razpisih: prednosti/slabosti javnih razpisov in priporočila za občino, katere vire poleg občinskih NVO že črpajo, za katere imajo podporo (LAS svetovalci, občinski svetovalci ipd.) in katere bi si želeli, pa bi rabili pomoč.
Razprava o izzivih v občini: kaj poleg sredstev še manjka NVO v občinam, kaj bi se dalo spremeniti s povezovanjem NVO, s predlogom Občini za izboljšave ipd.

Delavnico bo vodila Darja Sekula Krstič, ki ima večletne izkušnje v nevladnem sektorju, tako s povezovanjem organizacij in sodelovanjem z drugimi ključnimi deležniki, kakor tudi s pridobivanjem sredstev, pisanjem in vodenjem projektov ter svetovanjem organizacijam pri tem.

Aktivnost sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.

Delavnica bo interaktivna, potekala bo preko ZOOM-a, predvidoma bo trajala 90 minut, prijave sprejemajo na tej spletni povezavi.

Petra Petravič; Foto: Stičišče Središče

 

Tagi